“Neće biti izbora u stranci pre parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih…”: Glišić o najavljenim promenama u Srpskoj naprednoj stranci

0
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da u novembru neće biti održana stranačka vanredna skupština i da će o promenama u vrhu SNS biti reči tek posle parlamentarnih izbora.

Glišić je u intervjuu za Politiku rekao da će jedini izbori koje će naprednjaci imati unutar stranke biti na gradskom i opštinskom nivou, iako je sredinom oktobra predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će u Srpskoj naprednoj stranci doći do ozbiljnijih promena.

“Skupština stranke, kako trenutno stvari stoje, biće održana nakon redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u prvoj polovini naredne godine. Tada možemo da razgovaramo o kadrovskim pitanjima koja se tiču izbora predsednika, potpredsednika, predsednika Izvršnog odbora i ostalih funkcija”, rekao je Glišić.

Upitan hoće li SNS na lokalu ići u predizborne koalicije ili samostalno, Glišić je odgovorio da će naprednjaci o tome razgovarati na Predsedništvu SNS i doneti odluku, koja će biti obavezujuća za sve odbore.

On je istakao i da se “nisu baš svi (koalicioni partneri) pretrgli na poslovima koji su im povereni”.

“Kako su se ponašali, kakve su rezultate pravili i kako su branili politiku koju sprovodimo, tako će i zauzeti mesto na našoj listi”, zaključio je Glišić.