“Ne želim da umrem”: Doktorka otkrila šta joj je Ejmi Vajnhaus rekla veče pred smrt

3
Foto Profimedia

Pevačica Ejmi Vajnhaus preminula je u julu 2011. godine, sa samo 27 godina, nakon duge borbe sa pićem i drogom. Noć pred smrt posetio ju je njen lekar i zvezda joj je se poverila.

Umrla je od trovanja alkoholom, a kak piše Miror, veče pre smrti ju je posetila doktorka kojoj se Ejmi poverila.

Ejmi je umrla u svojoj kući u Kamdenu u severnom Londonu. Godinama se borila sa zavisnošću od droge i alkohola, a malo pre smrti počela je ponovo da pije.

Doktorka Kristina Romejt razgovarala je sa Ejmi veče pre nego što je pevačica umrla, a otkrila je kako joj je pevačica priznala da je počela ponovo da pije nakon dužeg perioda apstinencije.

Pevačica je navodno prihvatila ozbiljnost svog stanja i hladno rekla doktorki: “Ne želim da umrem.”

Doktorka Romejt je ispričala da je pevačici bio prepisan lek Librium, koji je trebalo da pomogne da se lakše nosi sa simptomima odvikavanja od alkohola.

Međutim, usprkos svojoj slabosti Ejmi je odbila bilo kakvu psihološku pomoć jer se, tvrdila je doktorka na sudu, plašila da će to loše da utiče na njenu kreativnost.

Tokom saslušanja doktorka je rekla: “Ona je bila jedna od najinteligentnijih mladih žena koje sam ikada srela. Bila je odlučna da sve uradi kako treba, uključujući i terapiju. Imala je jako stroge poglede na to.”

Opisujući stanje u kojem je pevačica bila veče pre nego što je umrla, Romejtova je rekla da je delovala “smireno i kao da je osećala neku krivicu”. Bila je “pripita, ali u stanju za razgovor”.

Ona je rekla i kako joj je Ejmi priznala da je ponovo počela da pije 20. jula, samo tri dana pre nego što je umrla.

Kada ju je pitala da li planira ponovno da prestane da pije, Ejmi je rekla “da ne zna”.

“Saveti koje sam davala Ejmi tokom dugog vremena bili su i u pisanoj i u govornoj formi. Pričala sam joj o efektima koje alkohol ima na organizam, uključujući i respiratornu depresiju i smrt, srčane probleme, probleme sa plodnošću i jetrom”, dodala je doktorka.

Tokom istrage zaključeno je da je Ejmi umrla od “slučajnog trovanjem alkoholom”.

Na sudu je rečeno da je Ejmi imala 416 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi, a to je mnogo više od 350 miligrama, što se smatra fatalnom količinom.

Policajci su u njenoj kući takođe našli i tri prazne boce votke.

Telo pevačice pronašao je Endru Moris, član obezbeđenja koji živi u kući, a rekao je da je svoje poslednje veče provela u spavaćoj sobi, gledajući televiziju i slušajući muziku.

3 KOMENTARA

  1. Molim još nekog sa malo jačim pamćenjem za odgovor. Da li je BG koncert ušao u ta tri dana? Jer… Amy se tamo, posle dužeg čekanja, pojavila na bini mortus… jedva je stajala i otvarala usta. (Bar za mene) sve to je bilo tužno i više nego mučno. Čak ni uvek sjajni Moby nije mogao da spasi ostatak večeri. Sledeće nedelje je stigla vest da je preminula…

  2. Viki svoja pitanje na ovu temu mozes da izguglas.
    Osobe sa visokom inteligencijom su sklone upravo ovako destruktivnom ponasanju.

  3. Zar je inteligentan neko ko se ponasa nerazumno? U cemu se inteligencija sastoji? Samo u resavanju matematickih zadataka?

Comments are closed.