“Ne verujem Grenelu o razgraničenju”; “Radite vi svoj posao…”

0
Foto: Profimedia

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i izvestilac za Кosovo u Evropskom parlamentu Viola Fon Кramon razmenili su oštre poruke kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, prenosi RTS.

Viola fon Кramon je na Tviteru napisala da ne veruje izjavama specijalnog izaslanika SAD Ričarda Grenela da ideja o razmeni teritorija ne pripada američkom predsedniku Donaldu Trampu, već njegovom bivšem savetniku, Džonu Boltonu.

U oštrom odgovoru na post gradonačelnika Prištine Špenda Ahmetija na Tviteru, Fon Кramonova je rekla da lideri u Prištini moraju ozbiljno da shvate spoljnu politiku.

Na tvit Ahmetija da, dok je on bio zadužen za pregovarački tim, nijedan predstavnik SAD nikada nije spomenuo razmenu teritorija, Viola Fon Кramon je napisala da je došlo vreme da se Priština ozbiljno pozabavi spoljnom politikom.

“Svakako, kriv je Džon Bolton što ljudi razgovaraju o razmeni teritorija. Sada se jadni Ričard Grenel mora boriti protiv ovih spekulacija…Ma nemojte. Ostavite po strani ove priče”, napisala je Viola fon Кramon.

Grenel je u odgovoru poručio da bi, umesto što kritikuje sve što Trampova administracija čini radi normalizacije ekonomija Beograd i Prištine, trebalo da se bavi pitanjima koja joj pripadaju, i naveo viznu liberalizaciju za stanovnike КiM.

“Uradite svoj deo”, istakao je u odgovoru Grenel.