“Ne treba mi funkcija u SNS, želim da radim sa mladima”: Novi član Srpske napredne stranke, premijerka Ana Brnabić

3
Foto: Nedeljnik

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je prošle nedelje postala članica vladajuće Srpske napredne stranke, rekla je za Večernje novosti da joj funkcija u stranci nije potrebna i da bi u SNS-u volela da radi s mladim ljudima.

Ona je naglasila da se brine o ljudima, a ne o popularnosti.

“Kada su dobili poverenje građana, preuzeli su odgovornost i sproveli teške mere koje su bile neophodne da se naša zemlja izvuče sa ivice ambisa. Te mere bi mnogi okarakterisali kao političko samoubistvo, zato ih dugo nisu sprovodili”, rekla je premijerka.

Ona je istakla da je “najvećem broju stranaka cilj da pobede na izborima, a da je SNS-u cilj da menja Srbiju nabolje”.

“To je velika razlika, zbog čega sam osećala da želim da članstvom lično podržim ‘naprednjake'”, rekla je premijerka.

Brnabić je istakla da su Bregzit i usporavanje ekonomije u Evropi izazovi za EU koji će uticati i na pristupanje Srbije evropskoj zajednici. Dodala je da je “Srbiji mesto u EU”, jer je to najveće izvozno tržište za Srbiju.

Odgovarajući na pitanje da li se o nečemu ne slaže s Vučićem, rekla je da ona često reaguje “emotivno i u potpunosti iskreno” i dodala da je naučila da se u politici “ne sme ishitreno reagovati, iako je potrebno brzo donositi odluke”.  

3 KOMENTARA

  1. re: “Ne treba mi funkcija u SNS

    Možda hoće reći da želi da je dobila mogućnost i da obavlja tu funkiju premijera koju je dobila, ali ni ona, kao ni većina drugih funkcionera, ne obavlja svoju funkciju tj. i tu njihovu funkciju je preuzeo Aleksindrom Vučić, koji je od vlade i skupštine Srbije napravio skup alavih SNS-ovaca.

  2. “…a da je SNS-u cilj da menja Srbiju nabolje”. И пут у пакао је поплочан добрим намерама.

Comments are closed.