Ne propustite, poklon knjiga o Dobrici Ćosiću, samo uz letnji dvobroj Nedeljnika: “Vernik i grešnik…”

0
Foto Nedeljnik

“Strašna je to kazna za jedan naraštaj. Vi niste krivi za politiku vašeg dede, oca i moju. I nepravedno ispaštate”

Bio je april, godine 2014, bila je kiša u Beogradu tog dana, bio je jedan od onih dana kada se sumrak spušta dugo, i jedan od onih razgovora kada ne osetite da već sedite u tmini, a da se niko nije setio da upali svetlo.

Bila je stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, o kojem je pisao tomove i razmišljao pola svog veka.

Bio je poslednji intervju Dobrice Ćosića, poslednji put da se “Otac” obrati svojoj naciji (tu sintagmu koristiće mnogi, mahom s negativnim konotacijama, mada ju je Jovan Rašković, jedan od njegovih brojnih prijatelja i ljudi koji su uticali na Ćosića, izgovarao sa potkovanošću psihijatra i pozdravima Frojdu), poslednji njegov veliki pokušaj da novinare Nedeljnika, kad već nije uspeo sve oko sebe, ubedi da je pisac.

Fakat je Dobrica Ćosić bio pisac, možda najčitaniji a svakako najuticajniji u drugoj polovini dvadesetog stoleća, ali Dobrica Ćosić nikada nije bio “samo” pisac.

***

UZ LETNJI DVOBROJ NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 22. JULA ČITAOCI DOBIJAJU ČAK DVA VELIKA POKLONA – KNJIGU O DOBRICI ĆOSIĆU I MOND DIPLOMATIK NA SRPSKOM

***

Kako se bliži deseti rođendan Nedeljnika, odlučili smo da čitaocima ovim povodom pružimo nezapamćeni poklon od deset knjiga, biografija najuticajnijih ličnosti naše istorije, originalno pisanih za ovu ediciju.

U ovoj poklon ediciji očekuju vas novi podaci i novi pogledi na ličnosti koje su, svaka na svoj način, stvarale narativ o Srbiji.

Tajni projekat koji je spreman godinu i po dana donosi i nova istraživanja i nepoznata svedočanstva.

U jubilarnom 500. broju Nedeljnika 12. avgusta očekuje vas i poklon knjiga o Nedeljniku.

Napravite svoju istorijsku kolekciju: Knjige o ličnostima novije srpske istorije koje su nas proslavile i odredile.