Legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković sahranjen je danas u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu. Jedan od najuspešnijih evropskih i svetskih trenera svih vremena preminuo je u četvrtak u 78. godini.

Sahrani je prisustvovao veliki broj ljudi, čitava zlatna generacija iz 1995. godine, Željko Obradović, Dino Rađa, Vasilis Spanulis, ljudi iz političkog i javnog života Srbije, Ivkovićeva porodica i prijatelji.

Kovčeg sa telom legendarnog trenera nosili su Željko Obradović i članovi velike jugoslovenske reprezentacije, Vlade Divac, Dino Radja, Žarko Paspalj, Jurij Zdovc i Predrag Danilović.

Glumac Goran Sultanović održao je i govor.

„I sam je uspeo da bude zvezda na nebu Srbije, Evrope i svetske košarke. Ne pristajem, mada znam da nisam u pravu, da je ovo rastanak, ovo shvatam kao jedan od onih trenutaka kada on zapakuje svoje golubove, zapali u neki od evropskih gradova da tamo širi svoju filozofiju o košarci. A onda, kad opet pobedi, bane na Crveni krst, sednemo u jednu od nekih kafana i nastavimo nikad dopričane priče o Radničkom koji je imao velikog uticaja na naše vaspitanje, o ljudima sa Crvenog krsta… Nadam se da će se opet pojaviti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali… Hvala ti što si me priihvatio kao druga“, rekao je Sultanović.

Komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića održana je juče u Narodnoj Skupšni Republike Srbije.

Na komemoraciji u skupštini bili su mnogi velikani srpske i svetske košarke, prisustovali su Dragan Kićanović, Željko Obradović, Dimitris Itudis, Svetislav Pešić, Dejan Bodiroga, Vlade Đurović, Nikola Peković, Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Mlađan Šilobad, Novica Veličković…

Ispred Košarkaškog saveza Srbije se okupljenima obratio predsednik Predrag Danilović, veliki prijatelj preminulog Ivkovića.

„Savez i košarkaška istorija ne bi bili isti da nije Dude, košarka nije bio deo njegovog života – već njegov život. Teško mi je ovo palo, ponosan sam što sam mu za života rekao da ga volim i poštujem. Kao i da ću ga uvek voleti, kao i njegovu familiju. Mislim da smo se svaki dan čuli poslednjih meseci i viđali se. Za svaku bitniju odluku u košarci sam se sa njim savetovao. Sad… sad teško. Uvek će biti moj selektor, to je bio i ostaće. Iznad svega i moja ljubav prema njemu.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.