“Ne, naravno da nećemo dozvoliti da Navaljni umre u zatvoru. Kada bi se ponašao normalno, izašao bi odatle pre isteka kazne…”

0
Foto: Profimedia

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin izjavio je danas da ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni nije u opasnosti i da pokušava da privuče pažnju javnosti.

“Naravno da nećemo dozvoliti da Navaljni umre u zatvoru. Međutim, moram da kažem da se gospodin Navaljni ponaša kao huligan koji po svaku cenu nastoji da prekrši sva važeća pravila”, rekao je Kelin za BBC.

Kelin je ukazao da bi Navaljni, koji služi kaznu zatvora u trajanju od dve i po godine mogao biti otpušten ranije iz zatvora, kada bi se “ponašao normalno”

BBC je ranije objavio da su četiri lekara Navaljnog upozorila da će ruski opozicioni lider “umreti u narednih nekoliko dana ukoliko ne bude dobio adekvatnu lekarsku pomoć”.

U pismu koje je preko svog Tviter naloga javnosti uputila lična lekarka Alekseja Navaljnog, doktorka Anastazija Vasiljeva, upozorava se da je na osnovu analiza krvi Navaljnog jasno da je nivo kalijuma u njegovom organizmu “kritičan”.