“Ne idemo na izbore, neću da budem ovca za klanje”: Vesna Pešić o bojkotu

1
Foto: Printscreen N1

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je gostujući u Novom danu na TV N1 da je jedina šansa za opozicione stranke na predstojećim izborima bojkot, jer ne postoje elementarni uslovi za fer izbore, kao i da bi prihvatanje tih uslova bilo održavanje “statusa kvo” i nastavak održanja Aleksandra Vučića na vlasti.

“Bojkot je kontinuirana borba protiv Vučićeve vlasti. Ja uopšte ne registrujem te izbore. Vidite da se on (Aleksandar Vučić) pita za sve. On svaki put izađe, odbrani Vesića, pa ovoga iz Krušika, pokriva svakog.  Ja sam za bojkot izbora, jer mislim da ne postoje uslovi u ovakvoj pritisnutoj situaciji”, rekla je ona.

Pešić je napomenula da je Vučić u svakodnevnom životu preuzeo ulogu i sudije i tužioca.

“Ako imate ovakvu situaciju – o kakvim mi izborima možemo da govorimo. Izlazak na takve izbore smatram održavanjem ‘statusa kvo’. Možemo vrlo lako da izračunamo, da bi ušli u parlament te stranke koje bi učestvovali na izborima u parlament koji je potpuno zgažen i koji praktično ne postoji, niti ima bilo kakvu ulogu. To bi maksimalno moglo da se izgura 60 ljudi, kao sada što ima, i bila bi identična situacija kao što je bila. Izlazak na izbore ne znači fer mogućnost da se pobedi u tom procesu, kao što je bilo na Kosovu, da opozicija pobedi. Nema nikakve šanse, bila bi slika kao što imamo i sad”, ocenila je ona.

Pešić je rekla da je bojkot direktna pobuna protiv vlasti Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

“Bojkot je pobuna. Ja sam u pobuni, u borbi protiv jednog ovakvog sistema. Bojkot je borba protiv Vučića, protiv ovog režima. Ne idemo na izbore, neću da budem ovca za klanje. Šta ću ja tamo, to za mene ne postoji”, ističe ona.

1 KOMENTAR

  1. Ja bi doista voleo da cujem ili procitam program opozicionih stranaka za razvoj i spas Srbije, za ocuvanje njenog integriteta u medjunardno priznatim granicama.
    Strasno sam radoznao sta to novog mogu da ponude oni koji su totalno unisti zemlju a narod doveli na ivicu prosjackog stapa.
    Dali su Pesicka i ostali bivsi vlastodrsci uopste svesni sta su radili dok su vladali i da obicni ljudi gledaju sta je izgradjeno, kolika im je plata, koliko je kg mesa, krompira, litar mleka kad ponesu da prodaju sto su proizveli.
    Srbija je poljoprivredna zemlja, politicari koji to zaborave kratko traju jer je vecina biraca iz ruralnog dela drzave i radnocke klase.

Comments are closed.