Adolf Hitler definitivno je umro 1945. u Berlinu, bez sumnje pod dejstvom cijanida, ali takođe i od metka, proizilazi iz nalaza francuskih istražitelja koji su ispitali fragmente njegovih zuba i lobanje sačuvanih u Moskvi.

„Njegovi zubi su autentični, nema nikakve moguće sumnje. Naša studija dokazuje da je Hitler sigurno umro 1945. godine“, rekao je za Frans pres profesor Filip Šarlije.

Studija urađena zajedno s drugim istražiteljima objavljena je u naučnom časopisu „Juropian džurnal of internal medisin“ (European Journal of Internal Medicine).

Analiza uzoraka uzetih sa Hitlerovih zuba i njegovih brojnih proteza pokazuju da su bele naslage zaista kamenac i da nema tragova mesa s obzirom na to da je Hitler bio vegetarijanac, rekao je isti izvor.

Sa ovim otkrićem, o kome se krajem marta govorilo u dokumentarcu televizije „Frans 2“, mogu da se prekinu sve teorije zavere o tome da je Hitler preživeo, rekao je Šarlije i dodao da Hitler nije pobegao u Argentinu u podmornici niti je u skrivenoj bazi u Antarktiku ili na skrivenoj strani Meseca.

Ruska tajna služba FSB i arhive ruske države dozvolili su timu naučnika da ispitaju Hitlerove kosti, prvi put od 1946. godine, rekao je taj naučnik.

Francuski tim mogao je da ispita delove lobanje za koju je rečeno da je Hitlerova, koja pokazuje rupu na levoj strani koja izgleda da je izazvana metkom. Međutim, naučnicima nije dozvoljeno da uzimaju uzorke tog dela lobanje.

Kako izgleda, morfologija je potpuno uporediva s rendgenskim snimcima Hitlerove lobanje koji datiraju godinu dana pre njegove smrti, rekao je taj naučnik.

Ova studija podupire opšteprihvaćenu verziju da je Hilter umro 30. aprila 1945. u svom berlinskom bunkeru sa partnerkom Evom Braun, ali, takođe, unosi nove elemente o uzroku njegove smrti, rekao je Filip Šarlije.

„Nismo znali da li je upotrebio pilulu cijanida da se ubije ili je pucao sebi u glavu. Kako izgleda, uradio je obe stvari“, rekao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.