(Beta) – Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je danas da Lekarska komora Srbije (LKS) ćuti na prijave koje joj je ta organizacija dostavila zbog povrede Etičkog kodeksa doktora Branimira Nestorovića.

Ta organizacija je u saopštenju pozdravila odluku udruženja „Ujedinjeni protiv kovida“ da pred LKS pokrene postupak zbog povrede Etičkog kodeksa od strane Nestorovića.

„Nakon prvih javnih istupa u kojima su Nestorović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ismevali zabrinutost građana i na podrugljiv način govorili o posledicama i mogućnostima zaraze koronavirusom, Nestorović je nastavio sa štetnim javnim pojavljivanjima dovodeći građane i građanke u zabludu, a šireći neistine smatramo da je ugrozio i zdravlje ljudi“, navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je da su „šamar u lice“ svima koji su se borili protiv zaraze najnovije izjave Nestorovića, koji je rekao: „Glumili smo epidemiju, sve sa koronom je izmišljeno. Testiranje ne vredi ništa, kao ni vakcinacija, a od kovid-19 se ne umire. Niko neće da mi plati usavršavanje da dokažem da kovid-19 ne postoji“.

„Smatramo da svi učesnici javnog života moraju snositi odgovornost za svoje stavove iznete u javnosti, a posebno oni od čijeg stava zavise životi ljudi, kao što je ovde slučaj“, ocenila je Inicijativa.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-474-od-11-februara/

Komentar(1)

  1. Penzioner
    12. februara 2021. 09:58

    Inicijativa drž" mi nano glavu vodi brigu o stvarima na kojima nema i neće imati uticaja! Samo zagadjuju javni prostor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.