Ne, Budva ne uvodi kazne za šetnju u kupaćem… Ali će ležaljke biti besplatne posle 17 časova

0
Budva, foto Profimedia

Ne, Budva neće uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, a za jelo i piće na javnoj površini kaznu od 700 evra, kaže za “Blic” predsednik opštine Budva Marko Carević.

“To je jedna totalna neistina, po mom mišljenju da li će neko ići u kupaćem po gradu to je stvar vaspitanja i lične kulture i nije dobro da neka destinacija ide u vaspitanje koje bi neko trebalo da ponese od kuće”, priča predsednik Carević objašnjavajući da za sada apsolutno ne postoji način da se uvedu kazne ove vrste.

Petar Ivković, predsednik sektora Turističkih agencija u crnogorskom turističkom udruženju objasnio je, međutim, šta će sve novo Budva pružiti turistima u predstojećoj letnjoj sezoni.

“Ono što je od ove godine zanimljivo jeste to da je doneseno novo pravilo po kom će posle 17 sati pa na dalje biti besplatno korišćenje ležaljki, takođe uvešće se veliki broj plaža “pet frendli” na kojima će moći regularno vlasnici pasa da se kupaju sa svojim ljubimcima. Takođe sada će se plaže kategorisati tako da će biti onih koje će biti namenjene mladima ali i porodicama sa decom “, objašnjava Ivković.

Cene ležaljki zavise od jedne plaže do druge, a otprilike za jedan komplet se kreću od nekih 5 pa do 15 evra na javim gradskim plažama.

Hotelske plaže, međutim, podrazumevaju mnogo veće cene.