NBA draft: Jović u Majamiju, ništa od tandema sa Jokićem. Bez većih iznenađenja u prvoj rundi

0
(Beta/AP Photo/John Minchillo)

Srpski košarkaš i nekadašnji igrač Mege Nikola Jović izabran je sa 27. pozicije na ovogodišnjem NBA draftu od strane Majami Hita. Uprkos tome što je Jović odradio nekoliko treninga sa Denver Nagetsima, koji su napravilo trejd kako bi obezbedili pik broj 21, ipak se nisu odlučili za srpskog internacionalca i na taj način nisu napravili tandem Jokić-Jović.

Nikola će se umesto toga naći na Floridi, gde će, ukoliko se izbori za mesto u timu, postati deo jedne od najboljnih organizacija u čitavoj ligi, predvođene Petom Rajlijem i trenerom Erikom Spolstrom.

“To je sjajno okruženje za mene. Pre svega zbog toga što je to tim koji se bori za osvajanje prstena. Ja takođe želim da pobeđujem, tako da je to odlična sredina za mene”, izjavio je Jović nakon što je komesar lige Adam Silver pročitao njegovo ime.

Što se ostatka drafta tiče, nije bilo većih iznenađenja. Orlando je sa prve pozicije izabrao bivšeg igrača Djuka Paola Bančera, dok je Oklahoma kao drugog pika izabrala nekadašnjeg centra Gonzage Četa Holmgrena. Hjuston, koji je birao treći, odlučio se za Džabarija Smita, krilnog centra koji je svoju koledž karijeru proveo na Obornu.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime