NBA 75 Euro Vote: Glasanje za najbolji evropski momenat NBA svih vremena je počelo

  0

  Od četvrtka, 24. februara, navijači širom Evrope mogu da učestvuju u trećoj otvorenoj kategoriji glasanja  “NBA 75 Euro Vote” za najbolji NBA evropski trenutak svih vremena u konkurenciji istorijskih NBA trenutaka u kojima su glavni akteri evropski igrači. Navijači mogu da glasaju tako što će posetiti NBA.com/Eurovote i da se pridruže konverzaciji na društvenim mrežama koristeći hashtag #NBA75Eurovote.

  Uži izbor evropskih NBA momenata odabrao je prestižni panel sastavljen od novinara, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasanje traje do četvrtka, 10. marta u 01:00, a rezultati će biti objavljeni u petak, 11. marta. Za sve NBA 75 Euro Vote kategorije glasanja, glasovi navijača određuju 50% konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 procenata.

  Nominovani kandidati za NBA evropski trenutak svih vremena su:

  • Nemac Dirk Novicki osvaja NBA šampionat pošto je u finalnoj NBA seriji 2011. vratio Dalas Maverikse u igru za titulu posle deficita 2-1
  • Grk Janis Adetokumbo postiže 50 poena u šestoj utakmici finalne NBA serije 2021. i dovodi Milvoki Bakse do prve NBA titule za 50 godina
  • Francuz Toni Parker je prvi Evropljanin koji je prošlašen za MVP-a NBA finala pošto je predvodio San Antonio Sparse do pobede u finalnoj NBA seriji 2007.
  • Španac Pau Gasol se savršeno uklapa sa Kobijem Brajantom i time doprinosi da Los Anđeles Lejkersi dođu do tri vezana nastupa u finalima NBA lige, i da osvoje dve uzastopne titule 2009. i 2010.
  • Član Kuće slavnih košarke, Hrvat Toni Kukoč, pomaže Čikago Bulsima da osvoje istorijski „three-peat”, odnosno da osvoje tri NBA šampionata tokom tri uzastopne sezone, od 1996. do 1998.

  NBA 75 Euro Vote odaje počast sadašnjim i bivšim evropskim igračima koji su inspirisali generacije ljubitelja košarke širom kontinenta i slavi NBA poklonike u Evropi. Poslednja kategorija glasanja biće najbolji evropski prvi i drugi tim NBA svih vremena i trajaće od 28. marta do 10. aprila. U prve dve kategorije glasanja, Čikago Bulsi (1995-98.) su proglašeni za NBA dinastiju svih vremena, dok je dres Toronto Reptorsa iz sezone 1998-1999. osvojio titulu najboljeg NBA dresa svih vremena.