Martina Navratilova je još jednom u centru pažnje na ovogodišnjem Vimbldonu.

Naturalizovana Amerikanka češkog porekla je rekorderka u obe konkurencije po broju titula u singlu (devet), a Rodžer Federer ima priliku da eventualnim trijumfom izjednači njen rezultat.

Međutim, o svemu se pita branilac trofeja Novak Đoković, koji je dva puta do sada pobeđivao Švajcarca u velikim finalima.

Uoči velikog finala koje počinje u 15 časova, svi daju prognoze, pa je i Navratilova, u svojoj kolumni za „Sandej Tajms“ dala svoju ocenu i očekivanja.

„Sa tako dva velika ambiciozna šampiona, na vrhuncu njihove moći, današnje muško finale biće dramatično i tesno, ali ako bi neko morao da mi uvrne ruku i natera me da prognoziram, onda ću reći da će pobediti Novak Đoković. Recimo da je odnos 6:4 u njegovu korist“.

„Ima nešto čelično u njegovoj igri i njegovo polufinalno izdanje bilo je vrlo impresivno. Normalno, pažnja u petak je bila na meču Rodžera i Rafe, ali viši kvalitet došao je sa meča Bautiste Aguta, koji je igrao kao u transu, i Đokovića. Samo blesav bi otpisao Federera, ali moraće da nađe pravu taktiku“, kaže Martina.

Ona je takođe konstatovala da će Švajcarac morati dosta toga da promeni.

Federer će morati da promeni taktiku protiv Đokovića. Novak ostaje na liniji, menja pravac lakše nego Nadal i veoma je pouzdan i precizan sa osnovnim udarcima. Federer će morati više da igra slajs, da ga odigrava nisko, tako da oteža Novaku posao i otera ga dalje od osnovne linije ili da ide na vinere“, zaključila je bivša šampionka, prenosi B92.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.