Film koji je već osvojio srca festivalske publike, „Ajvar“, premijerno će biti prikazan domaćoj publici, u dva bioskopa u Beogradu u sredu 11. decembra.

Jednu od glavnih uloga igra glumica Nataša Ninković koja je rekla da je film postavljen iz ženske vizure, a da se donekle i dotiče teme materinstva.

„Prisutna su očekivanja sredine, roditelja, prijatelja. Kod nas se još uvek ne poštuje nečija intima i sopstveni izbor. Kod nas se ne smatra nevaspitanim da ti neko priđe i pita što nemaš decu, koliko zarađuješ, da te oceni po sopstvenim aršinima da li si uspeo ili nisi“, rekla je Nataša Ninković.

Ona kaže i da je da joj je lik Vide bio inspirativan, ali priznaje da se uplašila da sam uvod predugo traje, da se ljudi neće poistovetiti sa Vidom.

„Prva scena kod psihologa je za mene bila jako značajna, jer se tu najbolje vidi kako Vida ne imenuje stvari. Teško mi je bilo da raščlanim tu scenu i kada sam shvatila kako zapravo moj lik funkcioniše, da Vida ne funkcioniše kao recimo Nataša, odnosno ja, koja nazivam pravim imenom situacije i stvari, onda mi je bilo lako. U tom procesu je važno da se uđe u psihologiju lika, posle ide samo od sebe i to je jako inspirativno i puni glumca radošću, a ne umorom“, rekla je za B92 Nataša Ninković.

U filmu „Ajvar“ Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) igraju bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Njih dvoje imaju uspešne karijere u Švedskoj i za praznike dolaze u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ali se ovog puta, taj zid ćutanja ruši.

Rediteljka ovog filma je Ana Maria Rossi, koja je sa Majom Todorović napisala i scenario. Pored Nataše Ninković i Sergeja Trifunovića u filmu “Ajvar” igraju i Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Vesna Čipčić, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić, Mirko Vlahović i drugi.

Komentara

  1. mark
    7. decembra 2019. 15:21

    natasa veoma si med lady.!!

  2. Marina
    7. decembra 2019. 18:13

    “Prisutna su očekivanja sredine, roditelja, prijatelja. Kod nas se još uvek ne poštuje nečija intima i sopstveni izbor. Kod nas se ne smatra nevaspitanim da ti neko priđe i pita što nemaš decu, koliko zarađuješ, da te oceni po sopstvenim aršinima da li si uspeo ili nisi”, rekla je Nataša Ninković. Bingo! Svaka joj je zlatna! <3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.