Nastavljena akcija “Sto terena za jednu igru”: Saša Pavlović otvorio Mozzartov teren na Banjici

  Još jedan, 74. po redu, košarkaški teren obnovljen je u velikoj akciji kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“. Igralište posvećeno Aleksandru Saši Pavloviću, otvorio je proslavljeni košarkaš, a čitava manifestacija otvaranja terena imala je i humanitarni karakter

  0
  Foto: Mozzart

  U velikoj akciji kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“, u Bulevaru oslobođenja na Banjici, svečano je otvoreno još jedno obnovljeno košarkaško igralište, 74. po redu, posvećeno bivšem košarkašu Partizana i NBA zvezdi Aleksandru Saši Pavloviću. Potpuno rekonstruisan teren je otvorio proslavljeni košarkaš, a Beograđani će na njemu moći da igraju košarku u uslovima kakve imaju profesionalci – na specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima, kliritnim tablama i sa potpuno rekonstruisanim tribinama.

  Teren je i zvanično otvoren na poluvremenu revijalne utakmice između pionira Partizana NIS i Mega Bemaksa, kada je Pavlović svečano presekao vrpcu.

  Nakon otvaranja, Saša Pavlović je zahvalio kompaniji Mozzart i opštini Voždovac što su obnovili teren koji je poneo njegovo ime.

  „Kada sam kao dečak počinjao da igram košarku ovako nešto nisam mogao ni da sanjam i ovo smatram za jedan od većih uspeha u karijeri. Uvek ću biti zahvalan kompaniji Mozzart i opštini Voždovac što su ovom igralištu dali moje ime i nadam se da će on doprineti da se deca više bave sportom”, rekao je Pavlović.

  Otvaranju je prisustvovao i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. On je naglasio da je uređenje terena na Banjici još jedan primer kako mogu da sarađuju privatne kompanije i gradska opština, na obostrano zadovoljstvo, a posebno na zadovoljstvo građana.

  “Opština Voždovac se godinama trudi i ulaže u razvoj sporta. Organizujemo školska sportska takmičenja, besplatne sportske kampove, uređujemo terene, školske sale za fizičko i podržavamo razne sportske akcije i manifestacije. Zadovoljstvo nam je što je danas sa nama mnogo dece koja će da koriste ove sportske terene i u njihovo ime se zahvaljujem kompaniji Mozzart. Nadam se da ćemo u narednom periodu napraviti još ovakvih terena na našoj opštini kao i da će na njima izrasti neki novi klinci čija imena će poneti neki drugi tereni u Beogradu i Srbiji”, naglasio je predsednik opštine Voždovac.

  Direktor Sektora korporativnih komunikacija u Mozzartu Borjan Popović istakao je da ta kompanija svojim društveno odgovornim poslovanjem kontinuirano ulaže u razvoj sporta.

  “Veliko je zadovoljstvo danas biti deo ovog spektakla koji je još jednom potvrdio da košarka u Srbiji nikada neće izaći iz mode. Našom akcijom želimo da popularizujemo sport, i ovo je sigurno jedna od najvećih inicijativa za omasovljenje sporta u zemlji uopšte. Posebno bih se zahvalio košarkaškoj legendi Saši Pavloviću koji je prepoznao značaj ove akcije i koji je deci i mladima dao najbolji primer do kojih se sve visina može vinuti uz ozbiljan i predan rad.

  Kompanija Mozzart nastavlja svoju misiju da mlade vrati na sportske terene i u narednom periodu. Vrlo brzo nas očekuju nove promocije u Novom Bečeju, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Beogradu, sve do konačnog cilja a to je da obnovimo sto košarkaških terena”, rekao je Popović.

  Posebno iznenađenje za mnogobrojnu publiku priredili su košarkaš Nikola Lončar i menadžer Miško Ražnatović koji su zaigrali u drugom poluvremenu revijalne utakmice a potom se oprobali i u humanitarnom takmičenju u šutiranju trojki. Sredstva koja su sakupljena u tom takmičenju namenjena su domu za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“.