Nastava na fakultetima počinje onlajn 15. maja: Studentski domovi dezinfikovani i spremni za prijem studenata

0
Foto: Google maps

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštilo je danas da će u sklopu priprema za nastavak akademske školske godine visokoškolske ustanove krenuti sa radom od 15. maja 2020. godine, uz poštovanje preventivnih mera povodom epidemije korona virusa koja nije odjavljena a koje je propisao Institut “Batut”.  

U saopštenju Ministarstva prosvete se navodi da nije planirano klasično održavanje predavanja, već da se sva predavanja završavaju onlajn tokom maja.

Kako se navodi, visokoškolske ustanove imaju obavezu, da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije “Batut”, organizuju obaveze studenata, tako da oni budu u minimalnom broju prisutni u visokoškolskim ustanovama i u studentskim domovima, kako bi se obezbedilo održavanje socijalne distance i pridržavanje svih ostalih preventivnih mera.

Ministarstvo navodi da će na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim) biti neophodno održavanje praktičnih/laboratorijskih vežbi, čiju će dinamiku definisati sama visokoškolska ustanova.

“Svi studentski domovi su dezinfikovani i spremni za prijem studenata u malom broju i u skladu sa preporukama vezano za Covid-19. Ispitni rokovi, počev od aprilskog ispitnog roka, biće održani uz sve mere zaštite. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je sredstva zaštite za visokoškolske ustanove i studentske domove”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

(Beta)