“Naša smušena igra od početka nije bila dogovorena ni planirana”: Još jedan neostvaren plan iz svlačionice

2
Vidar Ruud / AFP / Profimedia

Kada igra i rezultat nisu po volji, od fudbalskih trenera najčešće se čije da nije “ostvaren plan iz svlačionice”.

Tako smo i ovaj put – posle bolnog poraza od Škotske, koji će srpsku reprezentaciju koštati još jednog nastupa na Evropskom prvenstvu – od selektora Tumbakovića čuli da igra nije odgovarala onome što je planirano.

„Pre je u pitanju neka naša smušena igra od početka. To nije bilo dogovoreno, ni planirano. Ispalo je kao da su nas iznenadili. Nisu nas iznenadili. Kada smo uspostavili igru i kada smo se dogovorili na poluvremenu da to bude malo ubedljivije, odnos snaga na terenu je bio malo drugačiji. Došli smo do rezultata koji nas je prebacio u nastavak. Jednostavno, nismo imali snage a ni sreće da rezultiramo, a penal je čista sreća. Videli ste i sami. Škoti su u prethodnih kvalifikacijama protiv Izraela dali svih pet, a Izrael je promašio jedan. Sada se to ponovilo. Kada jedna ekipa dozvoli sebi da dođe do penala, onda tu ništa nije sigurno“, rekao je Tumbaković posle utakmice, kako prenosi SK.

Na konstataciju da je utisak da je Srbija počela da igra tek od 80. minuta selektor je kazao:

„Jednostavno potpuno smušen početak jedne utakmice gde ja nisam mogao da ih prepoznam. Ništa od onoga što je bilo dogovoreno nije ispoštovano. Kada počneš da igraš, onda je već kasno, kada moraš da juriš rezultat. Da smo mi uspostavili igru, da smo mi bili ti koji su vodili utakmicu i koji smo napadali… A mi to nismo učinili i dali smo mogućnost da se razigra protivnička ekipa. Kada se razigra, dođe do prednosti i onda je teško juriti rezultat. Nažalost nismo uspeli da ostvarimo ono što čekamo već 20 godina. Moraćemo da sačekamo neku drugu priliku“.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

2 KOMENTARA

  1. Tvoja smusena igra ti biras igrace,mogao si izabrati 11 igraca I iz nase lige!!!!!trener kaze igrajte ,ovako onako,I trener je kriv jer bira!!!!isto kao muz sto bira zenu I to mu je sto mu je,…..

  2. Ako ne ide kako je dogovoreno mnogo je bilo vremena da se nešto mijenja Ako se nešto znalo i moglo uraditi.

Comments are closed.