“Nas bi vilama terali, zapalili bi nas, bombe bi nam letele kroz prozor. Samo da ja govorim isto što i on…”

0

Hrvatsku ovog vikenda očekuju lokalni izbori, ponajviše se prati situacija u Zagrebu i ko će preuzeti glavni grad, a tokom kampanje je očigledno bilo da su se zaoštrili odnosi između premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića.

Na pitanje je li se intenzivirao sukob između njega i Milanovića baš zbog kampanje, Plenković je odgovorio:

“Trebalo je da napravite njegovu kompilaciju uvreda drugima. Jedini zadatak koju ima je da sipa salve uvreda. Tako se normalni ljudi ne ponašaju. Imam odgovornost odgovoriti na to jer inače ćemo ućutkati celu naciju. To nije prepucavanje, imate nekog ko ima agendu vređanja. Juče plače da ne smemo objaviti saopštenje o citatima gospođe Đurđević, a onda ućutkava. Mi odgovaramo primereno onome što čujemo i kako nas se napada”, rekao je Plenković.

“Da sve ovo što slušate od Milanovića mesecima govorim ja, nas bi vilama isterali iz Banskih dvora, zapalili bi Gornji grad, bombe bi nam tamo letele kroz prozor. Imate isključivu i licemernu levicu koja ćuti jer joj paše da neko napada HDZ. To je ta jadna i kukavička javnost. Mi nismo tu da ćutimo”, dodao je Plenković, a prenosi Večernji list.