Sekretarijat za saobraćaj raspisao je javnu nabavku za izradu studije „Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni“.

Gradski čelnici rešili su da reše gužve u saobraćaju naplatom prolaska automobila kroz centar prestonice. Kako navode „Večernje novosti“, ideja je da se glavni grad Srbije ugleda na London, Singapur, Milano…

„Sa naglim porastom broja vozila u poslednjih nekoliko decenija javljaju se zagušenja u saobraćaju, posebno u užim centralnim zonama. Posledice su mnogobrojne i ogledaju se u velikom povećanju vremena putovanja, vremenskih gubitaka, potrošnje goriva, zauzetosti površina, smanjenoj bezbednosti saobraćaja“, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Odabrani stručnjaci treba da definišu zone u okviru kojih bi se upravljalo zastojima. Od njih se zahteva i da urade saobraćajnu analizu, odnosno vide kako bi uvođenje naplate za ulazak u centar uticalo na saobraćaj u okviru zone i van nje, odnosno po njenom obodu.

Kako list navodi, saobraćajni stručnjaci napominju da se tražena studija bazira na Smart planu razvoja saobraćaja do 2033. godine.

Tagovi

Komentar(1)

  1. Milos
    29. maja 2019. 20:46

    Sramota, nikad ne bih platio, ni parking necu da placam #Suprostavisezakonu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.