Napadi na nargila barove u Nemačkoj, ubijeno najmanje devet ljudi…

0
Police gather near the scene of a shooting in Hanau, western Germany, on February 20, 2020. At least eight people were killed in two shootings late on February 19 near the German city of Frankfurt, with an unknown number of attackers still at large, police said. The shootings targeted shisha bars in Hanau, about 20 kilometres (12 miles) from Frankfurt, according to local media, and police launched a huge manhunt in the town of around 90,000 people., Image: 499718658, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Yann Schreiber / AFP / Profimedia

U sredu kasno uveče došlo je do pucnjave u dva nargila bara u Hanau, u prvom napadu ubijene su tri osobe, a u napadu koji je usledio još pet. U međuvremenu je od posledica ranjavanja preminula još jedna osoba.

Prema pisanju Bilda, napadač je prvo ispred nargila bara “Midnight” ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Keselštat, upao u bar istog tipa i ubio još petoro ljudi, a ranio četvoro.

Nemački mediji prenose da je napadač nemački državljanin, radikalni desničar Tobijas R. Kako se dodaje, u svom automobilu je imao municiju i časopis o naoružanju, a imao je i dozvolu za lovačko oružje. Motivi napada za sada nisu poznati.

U saopštenju policije se navodi da je u kući u Hanau pored tela napadača pronađeno još jedno.

“Nema indikacija da je u napadima učestvovalo više osumnjičenih. Postoji velika verovatnoća da je jedan od dvoje pronađenih u kući u Hanau počinilac ubistava. U toku je istraga o identitetu žrtava i počinioca”, ističe se u saopštenju.