Napad na Dejvis kup sa Novakom: Troicki objavio spisak igrača za finalni turnir

0

(Beta) – Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki objavio je danas uži spisak igrača za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa, koji će se održati od 25. novembra do 5. decembra.

Na spisku selektora Troickog nalaze se Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Šampion Dejvis kupa za 2021. godinu biće poznat posle deset dana takmičenja kroz koje će proći 18 ekipa podeljenih u šest grupa.

Srbija je smeštena u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a ti mečevi će se igrati u Insbruku. U četvrtfinale će se plasirati prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

“Uvek sa istim žarom pristupamo Dejvis kupu i uvek nam je cilj trofej”, rekao je Troicki, prenosi Teniski savez Srbije.

“Za mesec dana krećemo u bitku za novu ‘salataru’ iz Insbruka, dalje preko Torina do Madrida. U deset dana očekuje nas mnoštvo mečeva, teških mečeva i verujemo da ćemo na kraju stići do željenog cilja”, dodao je on.

Selektori imaju mogućnost da promene dvojicu igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.

Troicki je naveo da će ekipa obaviti pripreme u Beogradu od 15. do 19. novembra u Teniskom centru “Novak”, nakon čega će se znati i konačan spisak.

“Na pripremama će uz, tim koji sam prijavio, biti i naš najbolji dubl igrač Nikola Ćaćić”, rekao je Troicki, koji je 2010. godine Srbiji doneo odlučujući poen u borbi za Dejvis kup trofej u Beogradskoj areni u susretu sa Francuskom.

Pobednik Grupe F u kojoj je Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika Grupe C u kojoj su Francuska, Češka i Velika Britanija.

U Madridu su smeštene Grupa A (Španija, Rusija i Ekvador) i Grupa B (Kanada, Kazahstan i Švedska), dok će u Torinu snage odmeriti timovi iz Grupe D (Hrvatska, Australija, Mađarska) i Grupe E (SAD, Italija i Kolumbija).

Svi mečevi igraće se na tvrdoj podlozi, a domaćin polufinalnih mečeva, kao i samog finala biće španska prestonica kao što je bio slučaj i 2019. godine u premijernoj sezoni novog formata Dejvis kup takmičenja.