“Najveća promena u NBA ligi ikada? Ukidanje kravate i sakoa”: Vratio se Sten Van Gandi, zabava je zagarantovana

0
Foto: Profimedia

Kada se novi trener Nju Orleans Pelikansa Sten Van Gandi pojavio na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Majami Hitom, kojoj je i Nedeljnik imao pristup, američke kolege su razvukle široke osmehe, kao kada sretnete nekog školskog druga posle mnogo godina.

Način na koji su mu postavljali pitanja, kako su ćaskali i razgovarali o njegovom povratku u NBA posle dve i po godine, pokazuje da im je nedostajao.

Van Gandi je tako ironično komentarisao kako se plaši pritiska punih tribina i do detalja analizirao koliko mu čudno izgleda povratak u ligu pod ovakvim okolnostima.

“Sve je drugačije čoveče. Dva sata pred utakmicu hodaš kroz potpuno puste hodnike u hali, razmišljaš da li su se svi igrači testirali, da li su sve procedure ispoštovane i koliko god ti sve to stvaralo čudan ukus u ustima, moraš da izvučeš iz toga najbolje i da nastaviš dalje. Često se promena ambijenta svodi samo na pritisak kada su igrači u pitanu, ali se i trenerski posao u novim uslovima promenio. Više ne moraš da vičeš koja je sledeća akcija, ne moraš da mlatiš rukama, a nema ni ko da ti čita sa usana jer nema potebe – sve se čuje. Sada akcije i savete svojim igračima moraš da šapućeš”, objasnio je Van Gandi, ali se zatim osvrnuo i na jednu dobru promenu.

Da, reč je o kravatama.

“Promena dres koda je najbolja promena ikada u NBA ligi. Neko će vas slagati da je u pitanju promena dužine napada, pomeranje linije za tri poena, ali verujte meni – ovo ja najveća promena i jedva čekam da izađem na teren obučen kako želim”, našalio se Van Gandi.

Njegova ekipa je na terenu izgledala odlično u pobedi protiv Majamija, a čini se da će i Van Gandijeve konferencije biti podjednako zanimljive.