“Najprizemnije psovke i crtanje mete na čelu”: Narodna stranka zahteva reakciju tužilaštva zbog Šešeljevog napada na Sandu Rašković-Ivić

0
Foto Nedeljnik

Narodna stranka saopštila je danas da zahteva hitnu reakciju tužilaštva zbog napada lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja na potpredsednicu Narodne stranke Sandu Rašković-Ivić na društvenoj mreži Tviter.

“Zahtevamo i od nadležnog tužioca da momentalno reaguje na govor mržnje i medijsku pripremu za sve oblike napada na gospodju Sandu Rašković-Ivić”, navodi se u saopštenju te stranke.

Oni su ocenili kao “skandalozno” obrušavanje Šešelja na Rašković-Ivić, kroz “najprizemnije psovke i crtanje mete na njenom čelu” i dodali da je taj potez samo je još jedan pokazatelj u kojoj meri je SRS “partija koja ubrizgava otrov i mržnju u naše društvo” i podstiče na direktno nasilje prema neistomišljenicima.

“Ovakve pojave bi pod hitno trebalo ukloniti iz javnog prostora i zabraniti rad ove stranke iza koje stoje okoreli kriminalni krugovi i Vučićeva duboka država”, navedeno je u saopštenju.

Rašković-Ivić objavila je u četvrtak na svom Tviter nalogu da će “nedostajati Žarković”, bivši urednik nedeljnika Vreme, na šta je lider SRS nazvao izdajnikom kao i novinara Žarkovića, dodajući da je Rašković-Ivić “i otac bio izdajnik”.