Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izazvao je burne reakcije američke javnosti svojom izjavom o kongresmenu Elijahu Kamingsu, koje su protumačene kao rasističke.

On je rekao tom prilikom da je Kamings „pacovski zaražen“.

Upravni odbor Baltimor Sana napisao je oštro saopštenje, prenosi Gardijan.

„Nećemo se spustiti na Trampov nivo da ljudima dajemo pogrdna imena. Ali kada se osvrnemo na njegovo vreme u Ovalnom kabinetu, ne možemo da ne primetimo da je on najneiskreniji čovek koji je sedeo u Beloj kući, da je grabežljivac ženskih intimnih delova, da je Putinov korisni idiot, tip koji je govorio da postoje dobri ljudi među neonacistima koji su činili zločine, običan biznismen koji misli na svoj novčanik. Ne, nije problem ako imate puno štetočina u komšiluku, problem je ako ste jedan od njih“, napisao je Baltimor San.

Oštre reakcije imali su i drugu mediji, a novinar CNN-a zaplakao je u živom programu pogođen Trampovim izjavama.

Ipak, jedan od službenika zaduženih za odnose Bele kuće sa javnošću govorio o tome da Trampove izjave nisu bile rasističke i da je pokušao da odgovori kongresmenu Kamingsu i tom prilikom je „iskazao svoj borbeni stav koji nije pogrešan“.

Mediji pišu o tome da republikanci nisu reagovali „da se ne bi zamerili svom šefu“, a dodaju i da je to samo jedan u nizu Trampovih ispada kada su u pitanju njegovi politički protivnici tamnije puti.

Podsetili su i na rasprav od pre desetak dana kada je predsednik SAD poručio kongresmenkama da se vrate odakle su došle, ako im u Americi nešto ne odgovara.

Komentar(1)

  1. Miloš
    28. јул 2019. 22:26

    Kako li je ovaj čovek postao predsednik, nije mi jasno, svako odsustvo manira, kulture i obrazovanja...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.