Najlepši ukusi Španije prvi put u Srbiji

  0

  Ekonomsko odeljenje Ambasade Španije u Republici Srbiji i kompanija METRO Cash & Carry organizovali su danas u HoReCa centru događaj pod nazivom „Ukus Španije“, kao retku priliku da u Srbiji poznavaoci i ljubitelji kvalitetne hrane uživaju u specifičnim ukusima španskog podneblja. Svi prisutni bili su u prilici da degustiraju autentičnu ponudu bogatog asortimana španskih proizvođača, koji su ekskluzivno za ovu priliku predstavili širok spektar namirnica koje čine špansku kuhinju globalno prepoznatljivom i omiljenom.

  Namirnice koje do sada nije bilo moguće naći u Srbiji, pripremali su i za brojne goste servirali stručnjaci HoReCa centra i predstavnici španskih proizvođača.

  Događaj su otvorili Havijer Alvares, ekonomski i trgovinski savetnik u Ambasadi Španije u Srbiji, i André Rinnensland, generalni direktor METRO Srbija, koji su poželeli dobrodošlicu svim gostima i pozvali ih da uživaju u odličnoj hrani, koja je prva asocijacija na kvalitetan i ispunjen život ove zemlje Iberijskog poluostrva.

  „Španija je u celom svetu prepoznatljiva po svojoj prestižnoj i izuzetno razvijenoj gastronomiji koju, između ostalog, duguje izraženom kvalitetu i raznolikosti svojih prehrambenih proizvoda, kako primarnih, tako i onih sa višim stepenom obrade. Poznato nam je da građani Srbije cene našu zemlju i našu gastronomiju i to je razlog što je svaki put sve više španskih proizvoda dostupno u Srbiji. Bez obzira na ovu činjenicu, Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije, uz pordršku Španske agencije za izvoz i investicije (ICEX) i METRO Srbija, želi da ovom aktivnošću doprinese da se Srbija bliže upozna sa španskim proizvodima i da se postojeća ponuda španskih proizvoda u Srbiji uveća. Takođe, čini mi se da malo ljudi zna da je Španija vodeći proizvođač maslinovog ulja, jedan od glavnih svetskih proizvođača mesa, vina i mnogih drugih proizvoda. Španska šunka spada među najcenjenije mesne prerađevine na svetu. Zadovoljstvo nam je što srpska publika neke od ovih proizvoda već može da nađe baš u METRO-u“, izjavio je tom prilikom g. Alvares, nakon čega su proizvođači prezentovali vrhunske specijalitete Španije. Na pultovima za degustaciju našli su se različiti zalogaji – od mnogima omiljenih španskih pršuta, šunki i drugih mesnih prerađevina, pa sve do sireva različitih ukusa, maslina, ali i ribe.

  Ovaj jedinstveni asortiman kreiran je za sve one koji znaju da uživaju u kvalitetu i bogatstvu ukusa koji nam dolaze sa španskog podneblja, a upravo ovim proizvodima METRO nastoji da odgovori na potrebe svojih kupaca, da kroz raznolikost i specifičnost hrane obogate svoj svakodnevni život.