“Najbolje da sam ja kriv”: Vučić o fudbalu, Kokezi, Krstajiću

5
Foto: Tanjug

Komentarišući pojedine kritike da je odgovoran za ubedljiv poraz fudbalske reprezentacije Srbije od Ukrajine (0:5), Vučić je rekao da je “najlakše njega okriviti za sve što se dešava u Srbiji” i da je na to navikao.

“Kriv je Vučić. Što je kriv, zato što je postavio (predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu) Kokezu, a što je Kokeza kriv, iako im je obezbedio sve uslove, ne znam i nema veze, nisu krivi ni selektor ni igrači, hajde da njih oslobodimo krivice, najbolje da sam ja kriv”, rekao je Vučić u Lučanima.

Kaže da ga, međutim, kad sportisti naprave uspeh, upozoravaju da se ne kiti tuđim perjem i dodaje da to i ne čini i da je jedini predsednik koji nije otišao ni na jednu utakmicu.

Vučić ističe da je Srbija poslednjih godina uložila najviše novca u sport, tri puta više nego pre šest godina, zbog čega su 2017. i 2018. godina bile najuspešnije sportske godine, ali i da se on neće kititi tuđim perjem. 

Dodaje i da ga za poraz optužuju i navijači Zvezde i Partizana kada oni drugi osvoje titule. 

“Kad Zvezda osvoji titulu, ‘Grobari’ kažu Vučić namestio. Kad Partizan uzme kup, ‘Delije’ kažu da je Vučić to naredio, da bi i oni bili malo zadovoljni, iako Zvezda nijednom na gol nije šutnula”, kaže Vučić. 

Dodao je da je država dala “nenormalne” pare košarkaškim klubovima Zvezdi i Partizanu da bi mogli da igraju Evroligu i budu jaki i da drugi klubovi imaju pravo da se ljute zbog tolikog ulaganja.

“I opet si kriv što je sudija odsvirao ovako ili onako… Bio sam kriv za kišu, a sad sam kriv što je sunce upeklo…”, rekao je Aleksandar Vučić.

5 KOMENTARA

  1. Pravilo u ovoj drzavi je da se na sva mesta, funkcije, duznosti i sl postavljaju ljydi koji nemaju pojma o tome. Ali se uzive u svoje uloge i misle da su strucnjaci.

  2. Naravno da jesi kriv. Postavio si Kokezu i Krstajica, nista u ovoj zemlji ne ide bez tebe i mimo tebe. O svemu se pitas i odlucujes.

Comments are closed.