“Najava vanrednih izbora nedvosmislena potvrda uspeha bojkota”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

(Beta) – Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o vanrednim parlamentarnim izborima, najkasnije u aprilu 2022, kao “nedvosmislenu potvrdu da je bojkot uspeo”.

Aleksić je danas u izjavi za agenciju Beta kazao da je više puta do sada potvrđen uspeh bojkota nedavnih parlamentarnih izbora, ali da je sada ta potvrda došla i od Vučića.

Prema njegovim rečima, Vučić je svestan da ne može da formira vlast bez opozicije, dodajući da je Srbija jedina u Evropi bez opozicije u parlamentu.

Aleksić je kazao da je za opoziciju najvažnije da se izbori za uslove za izlazak na izbore, navodeći da u tome očekuju pomoć od Evropske unije.

“On (Vučić) izbore može da raspiše i za tri meseca, ako uslovi nisu fer to ništa neće promeniti”, ocenio je Aleksić.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Vučić kazao je u utorak da će nova vlada Srbija biti ograničenog trajanja, a da će sledeći parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, zajedno sa predsedničkim.

1 KOMENTAR

  1. Ovakva nazovi opozicija nije ni za kafanu a kamo li Parlament! Vučić je verovatno morao da popusti “zapadnim partnerima” ali generalno nikakva vajda za Srbiju niti za raspalu “opoziciju”

Comments are closed.