Nagli skok novozaraženih u Zaječaru: Štab će morati da uved nove mere

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

(Beta) – Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je danas da je u tom gradu u poslednja 24 sata registrovano 26 novozaraženih korona virusom i da je jedna osoba umrla.

Kako je preneo sajt Glas Zaječara, Ničić je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je u tom periodu obradjeno 66 uzoraka testova, a da je pozitivno 39 odsto.

“Očigledan je nagli, procentualni, porast broja inficiranih korona virusom, kao i broja hospitalizacija poslednjih par dana. Zbog toga će sutra Štab za vanredne situacije Zajačara razmatrati eventualne nove mere pošto je očigledno došlo do opuštanja i nepoštovanja ranije propisanih mera, ali i do popuštanja kontrole od strane nadležnih inspekcijskih organa”, rekao je Ničić.

Prema njegovim rečima, uradjena su četiri kontrolna testiranja, a jedna osoba je i dalje pozitivna na taj virus.

“Od početka pandemije, obradjeno je ukupno 13.247 testova dok se rezultati čekaju za još 87 ranije testiranih. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrdjeno kod 2.833 gradjana Zaječara. Od ovog broja, kod 2.669 osoba više nema znakova infekcije na testiranju i smatraju se izlečenima”, napisao je on.

Ničić je na naveo da je na Infektivnom odeljenju smešteno 45 osoba, a na Grudnom odeljenju 30 osoba.

“Jedan pacijent je prebačen na dalje lečenje u kovid bolnicu u Kruševcu. Na kiseoničkoj potpori su 42 pacijenta na oba odeljenja ZC Zaječar koja su u kovid sistemu”, kazao je gradonačelnik Zaječara.

Kako je naveo, na odeljenjima kovid sistema preostalo je još 25 slobodnih mesta za smeštaj osoba inficiranih korona virusom, koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ničić je kazao da je broj vakcinisanih gradjana protiv korona virusa do subote 4.175, a vakcinisani su “Fajzer” i “Sinofarm” vakcinama.