Nadal objasnio zašto se povukao sa Vimbldona

0
Beta(AP Photo/Gerald Herbert, File)

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je da se povukao sa Vimbldona.

Nik Kirjos je tako bez borbe u polufinalu došao do svog prvog grend slem finala u karijeri u sniglu. Rival će mu biti bolji iz meča u kome Novak Đoković igra protiv Kameron Nori. 

“Nažalost, moram da se povučem s turnira. Kao što ste videli juče, imao sam velike bolove u predelu abdomena i potvrđeno je da sam pokidao mišić. Imam rupturu mišića, mislio sam tokom celog dana koju odluku da donesem, ali mislim da nema smisla iako sam mnogo puta pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Sada bi se povreda pogoršala”, rekao je Nadal na konferenciji.

“Doneo sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan, a da pogoršam situaciju. Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Najvažnija je sreća, više od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem da me nema dva-tri meseca, ali veoma sam tužan”, dodao je.

“Pre nekoliko dana sam imao mali problem, sada se on pretvorio u veći. Obično je pauza za ovakve povrede tri-četiri nedelje, nadam se da ću moći da igram kalendar koji sam zacrtao. Već za nedelju dana bi trebalo da mogu da igram sa osnovne linije, bez serviranja. Ceo dan i noć sam vrteo šta da uradim i shvatio sam da nemam šanse da pobedim, da je to praktično nemoguće”, zaključio je. 

Nije prvi put da je predao na Grend slemu zbog povrede. Podsetio je da je imao sam slično iskustvo na US openu 2018. godine, kada je na kraju morao da predam Del Potru u polufinalu.

“Mnogo me boli ovo”, zaključio je Nadal.