“Đoković će morati da se vakciniše. Baš kao i ja. Moraćemo svi, ako to bude uslov da nastavimo da igramo…”

3
Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je stav Novaka Đokovića o potencijalno obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa.

Đoković je nedavno izjavio da nije siguran da li će se vakcinisati, ukoliko to bude obavezno za osobe koje žele da se bave profesionalnim tenisom.

Nadal je priznao da svako ima pravo na svoj stav, ali da će Novaku od vakcinacije verovatno zavisiti karijera.

“Ne znam. Ja sam niko. Niko ne može ništa da zahteva od nekoga, svako ima pravo da radi šta želi, ali ako je neko deo Tura – onda bi možda morao da se pridržava pravilima Tura ukoliko vakcinacija bude obavezna kako bi se svi zaštitili. Đoković će morati da se vakciniše ako bude hteo da nastavi da igra tenis na najvišem nivou, baš kao i ja”, rekao je Nadal za La Voz de Galicia.

“Ako nas ATP ili ITF nateraju da se vakcinišemo da bi nastavili da igramo tenis, onda ćemo to morati da uradimo. To će biti kao što imamo restrikcije u uzimanju lekova kako ne bi došlo do dopinga. To je samo praćenje pravila”, dodao je on.

Nadal se prisetio i reči koje mu je uputio Bil Gejts.

“To je bila privatna konverzacija koju je nažalost moj stric objavio. Ali, svakako je bilo između nas i ne volim da pričam o tome. On razume kako svet funkcioniše. Ozbiljno sam shvatio kada mi je rekao da misli da nećemo moći da putujemo za tri meseca (Nadal i Gejts su razgovarali početkom godine). To je bilo sve što mi je rekao. Mislio sam da preuveličava, ali realnost nažalost kaže da to nije bio slučaj”, objasnio je Nadala.

3 KOMENTARA

 1. Sutra, kada luciferove sluge narede cipovanje zarad tenisa I love Nadal I njemu slicni ce se cipovati kao bezbozna marva. Nakon toga imace citavu vjecnost da prebacuje lopticu U paklu, zajedno sa demonima koji su ga cipovali. Prodane duse jadovi

 2. Испрани мозгови никако да схвате да мора само да се умре и да слобода избора долази пре свега – политике и пара нарочито.
  Овоме је присилна вакцина изгледа једини начин да престигне Новака зато и лупета.

  • Bas ce tebe neko da prisiljava na nešto?!

   Neces morati nista ni ti ni tvoja deca. Nece ti niko doci na vrata i hvatati te za ruke da te bocne na silu.

   Ali, kad budes isao da izvadis BILO KOJI dokument, moraćeš da doneses potvrdu da si bocnut.

   To znači da ako nećeš ne moraš. Ali ces izgubiti sva prava i mogućnosti. Na kraju ce te se i tata i mama i cela rodbina ce te se odreći.

   Pa ces imati priliku da razmisliš.

Comments are closed.