Nacionalni dan Brazila – 200 godina nezavisnosti i 80 godina kulturnih i ekonomskih veza sa Srbijom

    0

    Ambasada Brazila u Beogradu organizovala je svečanost povodom 200 godina nezavisnosti ove zemlje. Farmaceutska kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe, imala je čast da podrži održavanje ovog važnog događaja. Ambasador Brazila u Srbiji, njegova ekselencija Jose Mauro da Fonseca Costa Couto, posebno je istakao važnost jačanja kulturne i ekonomske saradnje između Srbije i Brazila.

    ,,Brazil i Srbija dele više od osam decenija prijateljskih odnosa. Međutim, vidim prostor za jačanje naših odnosa. Nameravam da proširim opseg kulturne i prosvetne saradnje, uz podršku naše novoosnovane agencije za kulturnu promociju, Instituta ,,Gimarais Roza’’, koji sada u Beogradu ima svoje predstavništvo, jedino na Balkanu, kao i da razvijam mogućnosti za saradnju u oblasti obnovljivih izvora energije, u kojoj je Brazil stekao zavidno iskustvo. Dodatno, jedan od bitnih ciljeva brazilske ambasade u narednom periodu će biti i jačanje ekonomske saradnje naše dve zemlje. Kompanija Galenika predstavlja ne samo najveću brazilsku investiciju u Srbiju, već i odličan primer interkontinentalne kooperacije i predstavlja najbolji primer ekonomske saradnje između Brazila i Srbije’’, rekao je ambasador Couto tokom prijema.

    „Posebna nam je čast da je Galenika imala priliku da učestvuje u događaju povodom obeležavanja 200 godina nezavisnosti Brazila i preko 8 decenija saradnje između naše dve zemlje. Brazilska NC Grupa Srbiju smatra važnim tržištem i poslovnim centrom za Evropu zbog potencijala koji smo prepoznali u Galenici. U duhu dobre saradnje Brazila i Srbije, tokom prethodnih pet godina stalnim ulaganjem smo ojačali tržišnu poziciju kompanije u Srbiji, ali i u regionu. Zbog toga mislim da je upravo Galenika odličan primer saradnje naše dve zemlje“, istakao je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

    Događaju su prisustvovale mnogobrojne zvanice – predstavnici Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i iz sfere kulture, a održavanje svečanosti podržali su Galenika, Grand Kafa, hotel Square Nine, Podrum Radovanović, Knjaz Miloš, Açaí-Mania, Kvantum Sport i Melissa.