“Na sceni sam kraljica, ali u životu nisam često…”: Mirjani Karanović uručen “Dobričin prsten” za životno delo

0
Foto: Medija centar Beograd

Nagrada za glumu Dobričin prsten za 2019. godinu uručena je sinoć glumici Mirjani Karanović posle predstave „Mamu mu… ko je prvi počeo“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, preneo je Danas.

Plaketu su joj uručili bivši dobitnici Predrag Miki Manojlović i Jasna Đuričić, a publika je pozdravila Mirjanu Karanović dugačkim aplauzom.

Mirjana Karanović je rekla da je kao dete želela da bude posebna, da je kao i njena majka želela da bude bolja i da je gluma to što je čitavog života držalo i da zna da je zbog glume bolja.

„To su svi ti likovi koje sam odigrala koji su me nečemu naučili i negde vodili, svi ljudi sa kojima sam radila, moji partneri, reditelji, koji su testirali moju ljudskost i terali me da ispitujem sebe“, rekla je Karanović.

Ona je istakla kako se trudi da bude istinita na sceni, jer je scena njeno mesto, na kojem je ona „kraljica“, dok u životu to često nije.

Ona je istakla da ima planove i da treba još da zasluži i opravda nagradu za životno delo.

Žiri su činili predsednica Vida Ognjenović i članovi Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković.