“Na poziciji beka, 188 centimetara visoki igrač iz Srbije…”: Kako je Donovan Mičel predstavio Grega Popovića, dok se zabavljao na treningu

0
Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država poslednje pripreme pred put u Kinu na Mundobasket, obavlja u Australiji, gde će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica protiv domaćina.

Iako je “Drim tim” uzdrman brojnim otkazima, grupa igrača koja se odazvala pozivu Grega Popovića napravila je odličnu atmosferu, a SB Nation prenosi jedan deo te atmosfere. Greg Popović je pokazao da je i dalje sposoban da igra košarku, iako na terenu nije bio od 1972. godine.

Njegove poteze, u ulozi komentatora ispratio je Donovan Mičel, jedan od najboljih igrača koji su Popoviću na raspolaganju i zvezda Juta Džeza.

Dok je Pop izvodio driblinge “u prazno”, a zatim pogodio šut sa poludistance, Mičel je oponašao NBA komentatore.

“Na poziciji beka, 188 centimetara visok, igrač iz Srbije…”, rekao je Mičel.

Američki mediji objašnjavaju, po ko zna koji put, da je Pop, iako rođen u Indijani, čvrsto vezan za svoje srpske korene, da govori ruski i srpski i nadaju se da će jednom na konferenciji odgovarati na srpskom jeziku. Sa druge strane, Mičelu, iako je vrlo mlad, predviđaju dobar komentatorski angažman kada završi karijeru.