Na Kosovu se spremaju za koronavirus: “To što su škole zatvorene, ne znači da nema robe”

0
Profimedia

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia na sastanku posebne komisije za prevenciju koronavirusa na Kosovu, rekao je da je Nacionalni institut za javno zdravlje preporučio zatvaranje granica sa susednim državama.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je nakon sastanka Komisije, na čijem je čelu i gde su predstavnici svih državnih institucija Kosova, kazao da se pripreme za prevenciju pojave korona virusa obavljaju neprekidno i maksimalno.

“Pozivamo sve građane ako imaju znakove virusa da ostanu kod kuće i kontaktiraju telefonom, a ne da idu direktno u centre porodične medicine”, rekao je Kurti.

“To što su škole zatvorene, ne znači da nema robe i da će biti zatvorene prodavnice. Roba neće nedostajati jer ćemo uvoziti, jer smo zavisni od uvoza”, istakao je Kurti.

Ministar zdravlja Arben Vitia kazao je da su u četvrtak testirane osobe bile negativne na virus i dodao je da se još njih testira.

Vitia je zatražio veću angažovanost i institucija i građana i da se strogo primenjuju saveti koje daje Nacionalni institut.

(Beta)