“Na koju gondolu Vučić misli kada je najavio u Beogradu…”

0
Foto: Printcreen Nova S

(Beta) – Osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandra Vučić tokom puštanja u rad panoramaske, Gold gondole na Zlatiboru najavio izgradnju gondole u Beogradu.

Bastać je pisanoj izjavi naglasio da bi izgradnja žičare na Kalemegdanu bila pogubna po tvrdjavu i naveo da su domaći stručnjaci, medjunarodne organizacije i Upravni sud ocenili da bi sprovodjenje tog projekta bio “zločin protiv kulturno-istorijskog nasledja” Beograda.

“Zajedno sa gradjanima, proveli smo dane dežurajući na Kalemegdanu kako bismo sprečili bagere, rušitelje, pa čak i huligane koje je angažovao (zamenik gradonačelnika Beograda) Goran Vesić kako bi nasred najvećeg beogradskog parka zidao početnu stanicu žičare u formi kafane”, rekao je Bastać.

Bastać je dodao da Vučić nije bio precizan i da se zna na koju gondolu misli kada je najavio u Beogradu, te je naglasio da prvo očekuje stručnu javnu raspravu pre nego što radovi počnu, u slučaju da je reč o nekoj novoj lokaciji.

“Ako se pak misli na gondolu na Kalemegdanu, poručujemo Vućiću da ćemo kao i prethodni put Kalemegdan braniti telima i da žičare na Kalemegdanu neće biti”, istakao je Bastać.