Manje od šest meseci pošto je šef smene beogradske policije u noći rušenja u Savamali, 24. na 25. april 2016. godine, Goran Stamenković priznao da je kriv zato što nije poslao policajce da zaustave bespravno rušenje, nakon prijava građana, njegova nelegalna četvorospratna zgrada, koju je izgradio u Mirijevu, je legalizovana, piše N1.

Naime, 23. maja 2018. godine Viši sud u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju krivice koji je sa tužilaštvom potpisao policajac Goran Stamenković. Od tog momenta Stamenković je bio na uslovnoj kazni, u trajanju od pet meseci.

Takva kazna Stamenkoviću je omogućila i da ostane da radi u policiji. Zakon propisuje da ukoliko je kazna duža od šest meseci onda se ostaje bez posla.

Posle priznanja krivice, Stamenkovićev advokat Jovica Šošić za KRIK je rekao: „On je bio decidan u tome da želi da prizna to delo – nesavestan rad. Niko nije vršio pritisak na njega“.

Goran Stamenković kaznu je odslužio 23. oktobra 2018. godine.

Dokument na koji se N1 poziva pokazuje da je, nepune dve nedelje, nakon što je Stamenković odslužio kaznu, i nelegalna zgrada policajca promenila status.

Rešenje Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za poslove legalizacije objekata, o ozakonjenju četvorospratne stambeno poslovne zgrade u Ulici Ljubiše Miodragovića (kasnije promenjen naziv u Ulicu Gvozdenog puka) u beogradskom naselju Mirijevo doneto je 2. novembra 2018. godine, a pravosnažno je postalo 20. novembra 2018.

Prema saznanjima N1, na istom placu u Mirijevu, na kom je Stamenković 2018. godine, legalizovao zgradu, počeo je nezakonito da zida još jednu. Zbog nelegalne gradnje policajac je 9. jula 2020. godine dobio krivičnu prijavu, a gradnja je obustavljena.

Komentar(1)

  1. Bobby
    24. април 2021. 20:31

    "Договор кућу гради".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.