(Beta-AP) – Dvadesetdvogodišnji muškarac koji je ubio pet osoba u Plimutu pa izvršio samoubistvo, imao je dozvolu za oružje, saopštila je danas britanska policija, ističući da napad nije povezan sa terorizmom ni s ekstremno desničarskim organizacijama.

Policija je identifikovala napadača Džejka Dejvisona i navela da su očevici rekli da je u pucnjavi u četvrtak, koristio skraćenu pušku („pumparicu“), ali nije potvrdila da li je imao dozvolu za to vatreno oružje. 

Velika Britanija ima stroga pravila kontrole vatrenog oružja i jednu od najmanjih stopa ubistava tim  oružjem u svetu. Poslednja masovna pucnjava u zemlji dogodila se pre više od decenije.

Dejvidson je ubio devojčicu, dve žene i dvojicu muškaraca, navela je policija.

Motivi napada se još uvek istražuju ali zločin, kako je navela policija, nije povezan sa terorizmom, niti ekstremno desničarskim organizacijama.

Policija je rekla da će istražiti Dejvidsonov kompjuter i aktivnosti na društvenim mrežama.

Dejvidson je prošle godine dobio dozvolu za pištolj, ali je šef policije rekao da se proverava da li je i pre toga imao dozvolu.

Prethodno masovno ubistvo u Velikoj Britaniji dogodilo se na severozapadu zemlje 2010. kada je taksista ubio 12 osoba, pre nego što je izvršio samoubistvo.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik-poklon-lupen/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-poklon-lupen/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.