MUP: “Svaka blokada saobraćaja je kršenje zakona…”

1
Printscreen/YouTube/NOVA VIDEO

(Beta) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova, nakon što je više organizacija najavilo blokadu saobraćajnica zbog donošenja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji.

“Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli da svaki neprijavljeni skup, a “posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima” predstavlja veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa.

“Pošto skupovi nisu prijavljeni policija ne može da vrši njihovo obezbeđenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova”, piše u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. A da li je kršenje Zakona, sprega pojedinih policaja sa licima iz kriminogene sredine, i neprocesuiranje istih????

Comments are closed.