MUP: “Plenković nema poštovanja za trud srpske policije u vezi sa slučajem nestalog državljanina Hrvatske”

0
Ilustracija: Makista

(Beta) –  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je danas hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da svojim komentarima “ne ometa” pripadnike srpske policije u potrazi za državljaninom Hrvatske Matejom Perišem koji je u novogodišnjoj noći nestao u Beogradu. 

Iz tog ministarstva su optužili predsednika Vlade Hrvatske da “nema poštovanja za trud srpske policije”.

“Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna. To bi radili za svako ljudsko biće i jedino što nas ne zanima je državljanstvo ili nacija čoveka za kojim tragamo”, piše u saopštenju MUP.

Pozvali su premijera Hrvatske da “pokaže poštovanje” prema porodici nestalog i da svojim “besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda”, ne ometa pripadnike srpske policije.

Plenković je ranije danas izjavio kako poznaje oca nestalog mladića ali i dodao da još uvek nedostaju informacije o tome šta se dogodilo Perišu. 

“Prema ovome što dobijam, informacije, nemamo celinu šta se dogodilo. Ovog trenutku ne mogu komentarisati tuđe izjave. Meni je važno da saznamo šta se dogodilo”, rekao je premijer Hrvatske.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime