Šesto izdanje najatraktivnijeg izazova u prirodi, multi štafetne međunarodne trke „4 elements“, održano je na planini Rtanj i Bovanskom jezeru. Trka predstavlja jedno od najtežih sportskih štafetnih takmičenja u istoriji “outdoor” sportova u kojoj učestvuju samo najspremniji sportisti. Ove godine u konkurenciji osam ekipa pobedila je ekipa “Revite”, drugo mesto osvojila je ekipa “Specijalne brigade” a treće “Peti element”.

Otvorenog tipa, u netaknutoj prirodi, sa nimalo lakim izazovima, tehnički teškim terenima i neprevaziđenim pogledom sa vrha Šiljak, takmičenje je podeljeno na pet potpuno različitih sportova, izazova sa kojima se hvataju u koštac samo najodvažniji. Više od 90 kilometara različitih staza, uspona, puno znoja, napetosti, kalkulisanja, emocija, bitke sa prirodom i samim sobom nalazilo se pred svakim od timova koji su odmeravali snage. Svaki tim se sastoji od pet različitih sportista – trkač, pilot, plivač, kajakaš i mauntinbajker, koji se takmiče u svom elementu (voda, vazduh, zemlja), i svi oni su i vatra u svom elementu zbog toga što su napori tokom trke nadljudski.

Takmičenje je počelo aktiviranjem elementa zemlje, od hotela Ramonda do vrha Rtnja gde su “nebeski trkači” prebacili štafetu pilotima paraglajdera, kada je aktiviran element vazduha. Piloti su sleteli na obalu Bovanskog jezera i tako aktivirali element vode koga čine kajakaši i plivači, dok je poslednji član tima biciklom zatvorio krug kod hotela Ramonda.

Svi učesnici ovog nesvakidašnjeg takmičenja slažu se u jednom, iskustvo učešća u trci je nesvakidašnje. Rtanj svojom veličinom ostavlja bez daha a ovo je jedno od retkih takmičenja koje okuplja toliko različitih sportista koji su izraziti individualci i nađu se u prilici da sve moraju da podrede timu.

Organizatori manifestacije su Srpska skajraning asocijacija i Savez ekstremnih sportova Srbije a takmičenje su podržali hotel Ramonda, lokalne opštine Boljevac i Sokobanja i kompanija Mozzart, Eko Step pellet, Eko toys i Gradina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.