Mozzartova pomoć Kolarcu za opstanak kulture

Mladi solista Aleksa Nedeljković dobitak od 97.500 dinara sa humanitarnog tiketa usmerio Zadužbini koja je u teškoj situaciji zbog korone

0
Aleksa Nedeljković na uručenju donacije na Kolarcu. Fotografija: Mozzart

Plemenita akcija kompanije Mozzart imala je uzvišenu notu za solistu Aleksu Nedeljkovića, koji je učestvovao u današnjoj realizaciji donacije Kolaracu. Ova pomoć je bila prava “muzika za uši” za zaposlene u Zadužbini, koji se mesecima bore za opstanak kulture unutar istorijskog zdanja. Kultna koncertna dvorana utihnula je zbog korone, ali ovakve akcije podižu svest o tome da je kultura veoma pogođena i da je potrebna kontinuirana podrška, kakvu daje Mozzart kroz svoje društveno odgovorno poslovanje.

Na Kolarcu se danas željno iščekivao Aleksin dolazak, a rukovodioci su se pitali koji je bio glavni motiv da dobitak od 97.500 dinara sa  “Humanitarnog tiketa u podne” donira upravo Zadužbini.

Možda je čuo za naše apele i da smo u veoma teškoj situaciji. Gradski konkurs je obustavljen zbog korone i praktično nemamo prihode. Preživljavamo zahvaljujući zakupu dvorane i organizaciji koncerata za oko 400 ljudi, koliko je dozvoljeno, vodeći računa o svim merama. U periodu kada je sve stalo, okrenuli smo se više našem “jutjub” kanalu. Zahvalni smo mnogo Mozzartu na pomoći, koju ćemo iskoristiti da poboljšamo tehničke uslove na samoj sceni, da nabavimo opremu za livestream koncerte i online predavanja. Ovo je pravi primer i drugima kako mogu da nam pomognu“, poručila je Lela Milivojević, iz Zadužbine Kolarac.

Mladi izvođač pesama sa Kosova i Metohije bio je veoma uzbuđen zbog učešća u humanitarnoj akciji.

„Moj otac voli sport i ceo život igra kladionicu, ali nikad ne dobija. A ja jednom odigram i odmah dobijem! I to za Kolarac, za koji sam posebno emotivno vezan. Prvi put sam javno zapevao baš na ovoj sceni. Čuo sam da su u teškoj situaciji, kao i mnoge ustanove kulture, pa je ovo sjajan način da se pomogne. Sportska prognoza služi za zabavu, ali sa ovakvim akcijama se daje jedna uzvišena nota“, rekao je Aleksa Nedeljković.