Mozzart već proglasio šampiona Engleske: Opklada “Liverpul šampion” dobitna pre Nove godine!

  Pred početak sezone kvota da će Redsi uzeti titulu posle 30 godina bila je 3,20 - svi koji su verovali u to i odigrali u MOZZARTU već mogu da naplate svoje tikete

  0
  Ilustracija: Mozzart

  Oni najvernji, oni koji su tokom poslednje tri decenije najviše propatili, verovatno će sve do tamo nekog maja preskakati šahte po trotoarima i izbegavati i da pogledaju crnu mačku u oči. Ma, ako treba, neće ni da jedu ovih pet meseci, samo da se šampionska kruna vrati na Enfild. A da naglas izgovore? Svetogrđe! Toliko se boli sakupilo u ovih 30 godina koliko Liverpul čeka na titulu Premijer lige.

  Džaba i 14 bodova prednosti nad Mančester Sitijem. Džaba 13 bodova više od Lestera. Kad je naš Aleksandar Gligorić posle ubedljivih 4:0 napisao da je Trent Aleksander-Arnold odsvirao kraj trke u Engleskoj prosečan navijač Redsa je požurio da mu podvikne da „ne maleriše“.

  A mi smo, eto, baš toliko ubeđeni da je trka već odlučena da će kladionica MOZZART svima onima koji su kod nas igrali da će Liverpul vratiti pehar na Enfild već sada, dakle pre Nove godine, isplatiti projektovani dobitak!

  Podsetimo, uoči početka sezone najveće šanse su se davale Mančester Sitiju, dok je Liverpul sa kvotom 3,20 bio drugi favorit za šampionski pehar. Ali sada…

  „Gotovo je. Liverpul je osvojio titulu“, rekao je čuveni Robi Sevidž nakon minimalca protiv Vulverhemptona.

  Dobro, naš kolumnista Marko Prelević će kao okoreli liverpulovac da nam sad saspe koju u lice, da nas podseti na klizanje Stivena Džerarda protiv Čelsija u sezoni 2013/2014, vrištaće na nas dok pokazuje na klipove manje grupe navijača koji su uoči te utakmice pevali: „Bićemo šampioni“. Biće i onih koji će da vrate film na fenomenalne igre Mančester Sitija iz prošle sezone i taj bod koji je odlučio titulu. Samo jedan poraz imao je Liverpul prošle sezone i opet nije bilo dovoljno. Osvojio je 97 bodova što bi sa sobom vuklo titule u svim sezonama od osnivanja Premijer lige, izuzev u poslednje dve. U jednom trenutku u prošloj sezoni čak su imali i sedam bodova prednosti nad nabližim rivalom, ali su se – kao i Džerard onomad – okliznuli.

  Navikli su već navijači na to. U osam od poslednjih 11 sezona tim koji je Božić dočekao na čelu tabele bio je šampion u maju. Izuzeci su bili sezone 2008/2009. i 2013/2014. kad je, pogađate, baš Liverpul bio taj koji se u decembru nadao da bi na proleće krenuo u slobodan pad. Prvi put mu je trofej uzeo Mančester Junajted, potom Siti.

  Ovo je ipak sasvim druga situacija. Ovo je sasvim drugi tim. Ovo je tim Jirgena Klopa i Virdžila Van Dajka i Džordana Hendersona i Roberta Firmina.. . Ovo je silan Liverpul, tim koji je ove sezone već osvojio 55 od mogućih 57 bodova. Ovo je tim koji je, ako računamo i kraj prošle sezone, osvojio 82 od moguća 84 boda u poslednjih 28 ligaških utakmica! Ovo je Liverpul koji je već pokorio i Evropu i svet. Ovo je, mi ćemo da kažemo naglas ako vi već ne smete, ovo je dakle TA SEZONA, za MOZZART je Liverpul već šampion Engleske i svi oni koji su to tipovali mogu već da naplate svoje tikete!