Mozzart prvi izbacio kvote za Oskara – favoriti Rene Zelveger i Hoakin Finiks

  Ukoliko za 1.000 dinara odigrate da će pobediti film “Bilo jednom u Holivudu”  dobićete 2.900

  0
  Ilustracija: Mozzart

  U kladionici Mozzart izašla je ponuda za klađenje na najveći holivudski događaj, pa ljubitelji filma i sedme umetnosti mogu dodatno da zarade na svojim prognozama povodom predstojeće dodele Oskara.

  Nikad neizvesnija trka u kategoriji za najbolji film – “Džoker” (kvota 8.00) ima najviše nominacija – 11, ali po kvotama kladionice Mozzart favorit u kategoriji najbolji film je ostvarenje Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu”, u kojem uloge tumače Bred Pit i Leonardo di Kaprio. Prema mišljenju Mozzartovih bukmejkera, blizu prestižnog priznanja je i film 1917 (kvota 3.00), odnosno na uloženih 1,000 dinara, ukoliko film 1917 osvoji Zlatnu statuu, isplata je 3.000 dinara!

  Apsolutni favorit za priznanje američke Akademije filmskih umetnosti i nauka za najbolju glavnu žensku ulogu ove godine je Rene Zelveger sa kvotom 1.20, dok joj je prva konkurentkinja Skarlet Johanson (kvota 5.50). Ceremonija dodela Oskara održaće se 9. februara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, tako da će svi koji su uživali u novim filmskim ostvarenjima prethodne godine do tada moći da se klade i zarade na svojim favoritima.

  U kategoriji najbolja muška uloga situacija prema predviđanjima Mozzarta nije nimalo neizvesna, jer se u odnosu na ostale nominovene, Hoakin Finiks apsolutno izdvaja s kvotom 1.08, za ulogu Džokera u istoimenom filmu o čuvenom zlikovcu iz stripova o Betmenu.

  Ove godine će i naš region imati predstavnika na jednoj od najuglednijih ceremonija dodele nagrada u svetu. Makedonski film „Zemlja meda“ (Honeyland) nominovan je za Oskara u dve kategorije: za najbolji dokumetarni i za najbolji strani film (kvota 25) . Ovo je ujedno i prvi put da je jedan makedonski film nominovan u dve kategorije. Jedan od konkurenata “Zemlji meda” u kategoriji filmova sa neegleskog govornog područja je i film “Parazit”, koji je po prognozama kladionice Mozzart i favorit za dobijanje priznanja sa kvotom 1.05.

  U Mozzartu smatraju da će Oskar za najbolju režiju otići u ruke Sema Mendeza za režiju filma 1917 (kvota 1.70). Za nagradu za režiju konkurišu još i Martin Skorseze (Irac), Tod Filips (Džoker), Kventin Tarantino (Bilo jednom u Holivudu), Bong Jun-Ho (Parazit).

  Možda je i najzanimljivije klađenje na nominovane u kategoriji najbolji sporedni glumac, sudeći po tome da su su u izboru Bred Pit, kao favorit sa kvotom 1.15, zatim Džo Peši (kvota 6.00), na Tom Henksa i Al Paćina kvota je identična – 20, dok najmanje šanse za osvajanje priznanja, posmatrajući kvote ima legendarni Entoni Hopkins (kvota 25).

  U ponudi je i klađenje na kategorije najbolja sporedna glumica, najbolji originalni scenario, najbolji vizuelni efekti i najbolji dugometražni animirani film.

  Sve kvote za klađenje na Oskara pogledajte OVDE.