Brojne prilike za usavršavanje i napredak zasposlenih, briga o njihovom zdravlju, kao i društveno-odgovorne akcije odavno predstavljaju temelj poslovanja kompanije Mozzart, a sada je za to stigao i dokaz na papiru – sertifikat Poslodavac Partner. Konsultantska kuća SELECTIO od 2005. godine dodeljuje ovo prestižno priznanje organizacijama koje u svom poslovanju dostižu visoke standarde kvaliteta u upravljanju zaposlenima. CEP sertifikat je samo još jedna u nizu potvrda da Mozzart jača reputaciju poželjnog poslodavca.

Regionalni lider u priređivanjanju igara na sreću se u postupku sertifikacije istakao konstantnim davanjem šanse zaposlenima da unaprede svoja znanja i veštine putem različitih stručnih seminara, internih i eksternih edukacija. U sklopu sektora ljudskih resursa postoji i centar za obuku sa pet internih trenera za stručna znanja i soft veštine. Zaposlenima su na raspolaganju teretana u okviru poslovne zgrade, dve eksterne teretane, kao i termini za bavljenje ekipnim sportovima. U 2019. godini, učestvovali su u ozelenjavanju glavnog grada, igrali su košarku na UNICEF Fair Play turniru s ciljem izgradnje inkluzivnih igrališta i trčali su Mozzart Happy Run za fondaciju „Srce“.

– HR sektor u kompaniji Mozzart je strateški partner biznisu. U realizaciji naše vizije i organizacionih ciljeva, zaposleni igraju ključnu ulogu i upravo nam oni obezbeđuju lidersku poziciju. Usmereni smo ka zadržavanju najboljih zaposlenih i privlačenju novih talenata u čemu nam dodatnu vrednost svakako daje sertifikat Poslodavac Partner. Okolnosti na tržištu se sve brže menjaju i ovo je bila odlična prilika da preispitamo našu praksu. Nastavićemo sa prilagođavanjem i daljim razvojem HR procesa, kako bismo našim zaposlenima pružili ono što im je potrebno i motivisali ih da daju najbolje od sebe – istakla je Marija Božović, direktor sektora ljudskih resursa.

Marija Božović, direktor sektora ljudskih resursa

Tokom 15 godina postojanja Sertifikata, postupak sertifikacije prošlo je više od 100 kompanija na 10 evropskih tržišta. Kako bi stekle status Poslodavca Partnera, kompanije prolaze kroz nezavisno ocenjivanje razvijenosti praksa upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja – Strategija, Regrutacija i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj kao i Odnos prema zaposlenima. Samo organizacije koje ostvare bar 75% od ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od ocenjenih područja postaju nosioci ovog sertifikata.

Kompanija Mozzart posebne pohvale dobila je i za transparentno i kvalitetno vođenje procesa regrutacije i selekcije. Takođe, sarađuju s različitim institucijama i učestvuju na manifestacijama kako bi svoje benefite i organizacionu kulturu približili kvalitetnim kandidatima na tržištu. Tako su u 2019. godini kao Platinum partner podržali evropsku konferenciju umetne inteligencije Wonderland AI Summit, a uspostavili su i saradnju s fakultetima i studentskim organizacijama kroz sponzorstvo na projektu „Case study Show“, kao i različite studentske prakse u dogovoru s Računarskim fakultetom Univerziteta Union u Beogradu i Filozofskim fakultetom u Beogradu.

– Svesni izazova koji na tržištu rada u današnje vreme stoje pred onima kojima žele da privuku i zadrže kvalitetan kadar, kontinuirano se trudimo da svojim zaposlenima omogućimo najbolje uslove rada i okruženje. Osim mogućnosti napredovanja i brojnih beneficija, zaposlenje u našoj kompaniji podrazumeva i rad na izazovnim projektima koji na planu njihovog profesionalnog usavršavanja predstavljaju dodatnu vrednost, a za mlade talente i naše buduće kolege ovaj sertifikat će biti dragocena smernica o tome kakvo radno okruženje nudimo – naglasila je Nataša Šaponjić Jakšić, menadžer organizacionog razvoja.

Trenutno je 60 nosilaca Sertifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt podržavaju generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni nedeljnik Lider kao medijski pokrovitelj, te Poslovi Infostud kao partner projekta.

RADNA NEDELJA OD 38 ČASOVA

Jedan od najdražih benefita za zaposlene u Mozzartu je mogućnost da petkom izađu sa posla dva sata ranije! Pionir privrednih i društvenih inovacija uveo je radnu nedelju u trajanju od 38 sati, bez ikakvog smanjenja plata. Ovaj potez predstavlja dodatno unapređenje već izbalansiranog radnog vremena koje donosi mogućnost radnicima da se posvete porodici i privatnom životu.

Osim toga, zaposlenima iz dežurnih službi, kao i onima koji rade po smenama, data je mogućnost da umesto šestosatnog radnog vremena petkom, kao benefit koriste jedan slobodan dan tokom meseca u kom su petkom radili osam sati, ili da benefit radnog vremena od šest sati koriste nekim drugim danom umesto petka, zbog čega su za njih uvedene nove smene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.