Mozzart karavan – osveženje za sve kovid bolnice u Srbiji

  0
  Foto promo

  Lekari i specijalisti iz cele države ovih dana došli su u Novi Pazar da pomognu kolegama u borbi sa virusom koji plaši ceo svet. Toj borbi pridružila se i kompanija Mozzart dostavom tone svežeg voća i vitaminskih sokova za zdravstvene radnike ove ustanove, koji danonoćno rade i spasavaju pacijente, kako bi im bar malo olakšali rad. Pakete je sa zaposlenima ove kompanije uručivao i Dejan Tomašević, naš proslavljeni košarkaški as. U ovom trenutku situacija u Novom Pazaru se stabilizuje.

  „Mi smo i dalje obazrivi i u pripravnosti, virus je nepredvidiv zato smo vojničkim žargonom rečeno uvek spremni. Još uvek su s nama u bolnici i braća iz cele Srbije, koji nam pomažu i dele iskustvo, jer su već lečili kovid pacijente u kovid centrima u Beogradu. Od njih smo mnogo naučili i zajedno ćemo pobediti ovu opaku bolest koja nam odnosi živote. Pored svakodnevne borbe mojih kolega koje provode od  10-11 sati u skafanderima, imamo i pomoć države, građana, dijaspore i svaka vrsta pomoći nam dobro dođe, najpre u vidu aparata kojima lečimo pacijente. Od Mozzarta smo dobili tonu vitaminskih paketa za medicinsko osoblje i lekare, ali ćemo ih podeliti sa pacijentima, jer i njima trebaju vitamini radi bržeg oporavka, a ovi vitamini u prirodnom obliku su važna karika u lečenju obolelih. Prezadovoljni smo, veliko hvala Mozzartu od srca“, poručio je koordinator bolnice, Mirsad Đerlek

  Veliki prijatelj ovog grada nekadašnji reprezentativac i funkcioner KSSa, Dejan Tomašević pomogao je u isporuci vitaminskih paketa za medicinare.

  „Izuzetno mi je drago da imam prijatelje među ljudima koji vode kompaniju kao što je Mozzart i velika zahvalnost za sav društveno koristan rad, pre svega zbog ove akcije, smatram da je jako bitno što smo posetili i Novi Pazar. Uverili smo se da u opremi ne oskudevaju, vidi se da sitacija ide nabolje i ja se nadam da u ovom gradu uskoro neće biti novozaraženih. Akciju sam podržao jer  ima mnogostruki značaj – u Novom Pazaru među ljudima koji vode računa o pacijentima ima puno volontera i njima će ova pomoć u vidu paketa biti značajna – nije poenta u voću ili jabuci, nego u tome što postoje ljudi koji cene njihov trud, rad i napore i setili su se kako to da pokažu“, poručio je Tomašević.

  Trenutno hospitalizovana 152 pacijenta su statističko ohrabrenje, ali što je i još važnije kovid ambulante u ovom gradu beleže manji broj pregleda.

  Društveno odgovorna akcija Mozzarta i Ministarstva zdravlja u okviru koje doniraju sveže voće, ketering, vitaminske i osvežavajuće pakete doktorima, zdravstvenim radnicima i svom osoblju zaposlenom u kovid bolnicama u Srbiji posle Novog Pazara nastavljena je u KC Kragujevac. Prethodno su paketi dostavljeni i u Smederevo, Požarevac, Mladenovac, vojne kovid bolnice, noćne kovid ambulante i sve kliničko bolničke centre uz Beogradu.