Mozzart donirao krevete za intenzivnu negu KBC Zemun

0
Fotografije: Mozzart

Beograd je jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji, a u borbu za proširenje kapaciteta u bolnicama uključila se i kompanija Mozzart, koja je nastavila veliku akciju donacije najsavremenijih kreveta za intentivnu negu. Posle Instituta za ortopediju Banjica, pomoć je stigla i u KBC Zemun.

– Ovakve donacije su nam veoma dragocene, jer na brz i efikasan način možemo da poboljšamo uslove rada u bolnici i da proširimo kapacitete. Hvala Mozzartu koji je pokrenuo veliku akciju pomoći zdravstvu Srbije, ovo je pravi primer kako velike društeno-odgovorne kompanije mogu da nam pomognu u jeku pandemije – istakao je prof. dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun.

U okviru paketa donacije zdravstvenom sistemu od oko 600.000 evra za borbu protiv covid-19, kompanija Mozzart izdvojila je 200.000 evra za nabavku deset respiratora, a kontinuirano donira sredstva za podršku bolnicama, kroz finansijske injekcije ili nabavkom potrebne opreme kao u slučaju KBC Zemun.

– Svesni smo teškog momenta u kome se nalazi cela zemlja, iz dana u dan imamo nove slučajeve zaraženih korona virusom. Kapaciteti u bolnicama se smanjuju i morali smo brzo da reagujemo. Odmah smo nabavili krevete za intenzivnu negu i, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, doniramo ih tamo gde su najpotrebniji. I narednih dana nastavićemo sa ovom akcijom, jer je pomoć zdravstvenom sistemu Srbije već mesecima prioritet u našem društveno-odgovornom radu – naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.