Može na poen više, a može i na poen manje: Srbija savladala Francusku i ostala jedini neporažen tim u pripremnom periodu za Mundobasket

0
Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak Mundobasketa, rezultatom 61:56. Selektor Aleksandar Đorđević ostavio je van protokola Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelica, a njegovi izabranici opet su odigrali potpuno egal utakmicu sa jednom od najboljih reprezentacija sveta.

Tokom prvog poluvremena Francuzi su bili bolji, a osim slabe realizacije – 23 poena za 20 minuta igre – veliki problem je bio sačuvati se od bekdor pasova visokih igrača Francuske, za bekove.

Ipak, u trećoj četvrtini je nadoknađen minus sa poluvremena (-9) i u poslednju deonicu se ušlo u egalu.

Iako je Srbija izgledala bolje na terenu nije uspela da prelomi utakmicu u svoju korist, a onda je Jović ukrao jednu loptu, podelio nekoliko asistencija i pogodio u poslednjem minutu, Simonović je odlično gradio koš (jedan ofanzivni skok i jedan iznuđen faul Gobera), a Jokić je nekoliko puta odlično rešio nekoliko situacija 1 na 1.

Na kraju su izabranici Aleksandra Đorđevića prelomili meč u svoju korist i time ostali jedina neporažena selekcija u pripremnom periodu.

Zanimljivo je da je reprezentacija Srbije tokom utakmice ubacila samo tri šuta za tri poena.

Takođe, sudijski kriterijum je bio vrlo upitan u određenim trenucima utakmica, ali to ne čudi, premda na Mundobasketu neće suditi arbitri iz Evrolige.