Borba za ravnopravan položaj žena odigrava se i na sportskim terenima, a devojke koje donose odličja sa najvećih takmičenja iz godine u godinu podižu ženski sport u Srbiji na najviši nivo. Odbojkašice su zvanične svetske i evropske šampionke, košarkašice su uzele bronzu na Olimpijskim igrama i treće su u Evropi, a medalje nižu i Ivana Španović, Milica Mandić, Tijana Bogdanović… One su inspiracija svim mladim sportistkinjama u Srbiji, kojima kompanija Mozzart pomaže da krče put ka zvezdama.

Loša oprema i uslovi za trening su ono što muči manje timove pune elana koji sanjaju velike dvorane, aplauz navijača i najviša mesta na postolju. Regionalni lider u igrama na sreću im pomaže da put do njihovi snova ne bude trnovit i pun prepreka, već utabana staza po kojoj se lakše trči do novog cilja. S tom misijom, kompanija Mozzart je do sada pomogla 12 ženskih timova – ŽRK Metalac Valjevo, ŽRK Naisa, ŽOK Smederevo, ŽRK Petrovaradin, ŽFK Karađorđe, ŽFK Radnički 1923, ŽRK Košutnjak Čačak, Ženski odbojkaški klub Ki0230, ŽFK Plava Zvezda Kragujevac i ŽOK Carina. Ovim klubovima donirana je nova oprema, u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“.

– U sportu svaki vid pomoći mnogo znači pre svega igračicama, a i ostalim članovima kluba. Donacija Mozzarta je učinila da ovu sezonu započnemo izuzetno motivisani i sa ciljem da postignemo najbolje rezultate – kaže Miloš Dabulhanić, predsednik ŽOK Carina iz Smedereva.

Osim klubovima, Mozzart pomaže i igračicama u individualnim sportovima, kao i univerzitetskim ženskim timovima. Paralelno sa ovim, kompanija se kroz svoje aktivnosti trudi da promoviše i popularizuje ženski sport u Srbiji.

Krajem prošle godine, sa istom misijom, Mozzart je podržao manifestaciju „Jednakost u sportu“ kada je  odigran revijalni turnir povodom 50 godina od osnivanja ŽFK Sloga iz Zemuna, prvog ženskog fudbalskog kluba na našim prostorima. U prvih pola veka postojanja fudbalerke ŽFK Sloge, „Pepeljuge iz Zemuna“, pet puta su osvajale prvenstvo Jugoslavije i isto toliko puta bile pobednice Kupa Jugoslavije. Dokazale su se i na mađunarodnoj sceni, kao finaliste nezvaničnog prvenstva Evrope u Francuskoj 1976. Danas se klub takmiči u Superligi Srbije, najvišem rangu fudbalskih takmičenja za žene.

Ovaj meč, koji je imao za cilj i promociju ženskog fudbala, devojke su odigrale u majicama „Stop nasilju nad ženama“  i tako podržale akciju koju kompanija Mozzart sprovodi sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnosti Vlade Srbije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.