Moramo: “Notirali smo propuste na 67 biračkih mesta u Beogradu”

0
Beta/AMIR HAMZAGIC

(Beta) – Šef Izbornog štaba koalicije Moramo Robert Kozma izjavio je da su kontrolori te koalicije notirali u zapisnike neregularnosti na 67 biračkih mesta u Beogradu.

Kozma je rekao da će Gradska izborna komisija danas odlučivati o prijavljenim neregularnostima na biračkim mestima, ali da zbog preglasavanja ne očekuje da će GIK usvojiti sve primedbe.

„Na GIK će doći do preglasavanja i većina naših primedbi najverovatnije neće biti usvojena. Očekujem da će ipak biti poništeno glasanje na šest, sedam biračkih mesta i da će po slovu zakona na tim mestima morati da se ponove izbori“, ocenio je šef Izbornog štaba koalicije Moramo.

Po njegovim rečima, izborni dan je protekao u okolnostima verbalnog i fizičkog nasilja, a kontrolorima je na pojedinim biračkim mestima prećeno čak i smrću.

“Na nekoliko biračkih mesta u Zemunu i na Bežanijskoj kosi, našim kontrolorima uz pretnje smrću nije dozvoljeno da upišu nepravilnosti u zapisnik, pa smo čak morali da pozovemo policiju da bi ih zaštitila”, kazao je Kozma.

U Beogradu se u nedelju glasalo na 1.085 biračkih mesta.